Machu Picchu Otelleri Ara

En uygun Machu Picchu otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Machu Picchu otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Machu Picchu Hakkında

Dünya’nın 7 harikasından biri olan Machu Picchu, günümüze değin çok iyi korunarak gelmiş olan bir İnka antik şehridir. İnkalı bir hükümdar olan Pachacutec Yupanqui tarafından 1450’li yıllarda yaptırılan şehir, Peru’nun Cusco kentine 88 km uzaklıkta, 2.360 metre yükseklikte yer almaktadır. And Dağları’nın bir dağının zirvesinde, Urubamba Vadisi üzerinde kurulan bu antik kent, Güney Amerika’nın en çok turist çeken yerlerinden biridir.

Machu Picchu 200'den fazla merdiven sistemiyle birbirine bağlı olan taş yapıdan meydana gelmekte olup kentin 3 bin basamağı günümüzde hala oldukça iyi durumdadır. Tarihle doğanın belki de yeryüzündeki en muazzam birleşimine sahip olan Machu Picchu, bölgeyi ziyaret edenlerde büyük hayranlık uyandırmaktadır. Kenti günde 2 bin kişi ziyaret etmektedir. Machu Picchu hakkında günümüze ulaşmış çok fazla bilgi ve ipucu bulunmadığı için kentin adı da bilinmemektedir. Bu yüzden kent Machu Picchu adını yakınlardaki bir dağ zirvesinden almıştır.

İnka kenti, özel bir yolu bulunmayan zorlu bir bölgede olduğu için Cusco şehrinden Machu Picchu Dağı’nın eteklerinde yer alan Aguas Calientes Köyü’ne bir raylı sistem hattı döşenmiştir. Bu köyden sonra ise tercihe göre 8 km’lik bir otobüs yolculuğuyla yahut küçük basamaklı patika yolların arasında muhteşem bir doğa yürüyüşüyle Machu Picchu’ya ulaşılabilmektedir. Machu Picchu hava ulaşımı Jorge Chavez (Lima) Uluslararası Havaalanı veya Cusco’daki Alejandro Velasco Astete Uluslararası Havaalanı ile sağlanabilmektedir. Bu havaalanı Cusco şehir merkezine yaklaşık 111 km mesafededir. İstanbul – Cusco arası uçuşların süresi ise 2 veya daha fazla aktarmayla en az yaklaşık 21 saat 45 dakikadır. Cusco’dan da Machu Picchu Dağı’nın eteklerine kadar tren ulaşımı vardır.