Zhangjiajie Otelleri Ara

En uygun Zhangjiajie otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Zhangjiajie otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Zhangjiajie Hakkında

Dünyaca ünlü filme konu olan ‘’Avatar Dağları’’ ile bilinen Zhangjiajie, Çin’in güneyinde yer alan oldukça turistik bir yer. 1992 yılında Unesco Dünya Mirası olarak yeniden tasarlanan Zhangjiajie, Çin’in Hunan bölgesinde yer alıyor. Önceki yüzyıllarda Dayong adıyla anılan şehrin tarihi milattan öncesine dek gidiyor.

Aynı zamanda ülkenin ilk ulusal orman parkına ev sahipliği yapan bölgede teleferiğe binerek yükseğe çıkabilir ve nefes kesen dağ manzaralarını izleyebilirsiniz. Mağaralar ve ormanlar bakımından son derece zengin bir coğrafyaya sahip Zhangjiajie

özellikle doğal güzelliklere meraklı Çin ziyaretçileri için cezbedici noktalardan. Çeşitli efsanelere konu olan dağların hikayesini yerel rehberlerle bölgeyi gezerek dinleyebilirsiniz. Üstelik buraya sadece dünyanın en yüksek teleferiğine binmek için gelebilir, teleferik yolculuğu sırasında olağanüstü fotoğraf kareleri çekebilirsiniz. Zhangjiajie Kanyon Cam Köprü üzerinden geçmek ise cesaret gerektiriyor.  

Jeolojik çeşitlilik ve vahşi yaşam anlamında hayli zengin olan Zhangjiajie Doğal Orman Parkı’nı tam anlamıyla gezebilmek için buraya en azından 2 tam gün ayırmalısınız. Çok geniş bir araziyi kaplayan parkta ilk gün sadece belirli yerleri görebilirsiniz.  

Tianmen Dağı Zhangjiajie ziyaretçilerine doğal parktan hayli değişik bir atmosfer vaat ediyor. Dar ve engebeli yürüyüş yollarını aştıktan sonra teleferiğe binerek kendinizi saniyeler içinde bulutların hemen altında bulabilirsiniz. Uzunluğu 430 metreyi bulan cam köprüye çıktığınızda ise 300 metre yükseklikte olduğunuza inanamayacaksınız.  

Eğer buraya ayıracağınız fazladan bir veya iki gününüz varsa, çok da uzak sayılmayacak bir noktada bulunan Baofeng Gölü’ne gelebilirsiniz. Çin’in en büyük doğal mağaralarından bazılarını görebileceğiniz göl gezisi bölgenin çok uzun zaman önce meydana gelen muazzam doğasına hayran olmanız için yeterli.  

Genellikle Yuanjiajie ile karıştırılan Yangjiajie ise tamamen farklı ve aslında yeni keşfedilmiş bir alan. Muhteşem manzarasıyla gördüğünüz ilk andan itibaren nefesinizi kesecek bölge doğal parkın en az ziyaret edilen yerlerinden. Ancak bu durum kesinlikle pas geçilebilir bir yer olduğu anlamına gelmiyor. Aksine bölgenin en çarpıcı noktalarının başında sayılabilir. Birbiriyle karıştırılan diğer popüler noktalardan Tianmen Dağı ve Tianzi Dağı arasında ise 50 kilometreden fazla mesafe bulunuyor.  

Bölgeyi ziyaret eden pek çok kişiye göre Zhangjiajie gezisi için en ideal zaman sonbahar veya ilkbahar ayları. Bu aylarda hava sıcaklığı açık havada rahatlıkla gezebilmek adına son derece elverişli. Özellikle Nisan ayından Haziran başına kadar veya Eylül ve Ekim aylarında gelerek ılık havada bölgenin enfes doğasını keşfetmenin keyfine varabilirsiniz. Yaz ayları bölgede fazla sıcak olabiliyor ve turistlerin artan ilgisine paralel olarak otel fiyatları cep yakacak denli yükselebiliyor. Kış mevsiminde ise iyice düşen sıcaklığın etkisiyle parkta gezmek güçleşebilir. Ancak kış aylarında özellikle otel fiyatlarının Zhangjiajie ve civarında aşağılara indiğini hatırlatalım.

Etrafı dağlarla kaplı Zhangjiajie’ye ulaşım olanakları oldukça sınırlı. Şanghay, Chengdu ve Pekin gibi Çin’in belli başlı şehirlerinden düzenlenen uçuşlarla şehrin küçük havalimanına doğrudan uçabilirsiniz. Changsha’dan hareket eden trenler ise uçağın alternatifi olarak dikkate değer. Ancak tren yolculuğunun özellikle büyük şehirlerden çok uzun sürebileceğini unutmayın. Eğer daha kısa süreli ve hızlı bir yolculuğu tercih ediyorsanız, Zhangjiajie’ye uçmak kuşkusuz en doğru seçeneklerden.

Zhangjiajie Galeri