Daday Otelleri Ara

En uygun Daday otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Daday otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Daday Hakkında

Binlerce yıllık tarihi ve birbirinden güzel eski evleriyle göz kamaştıran Daday, Kastamonu’na bağlı bir ilçe. Şehrin kuzeybatısında kurulan ilçede önceki yıllarda Bizanslılar hüküm sürerken, Osmanlı’nın bölgedeki hakimiyeti ile birlikte ilçe Türklerin yönetimine girdi. Romalılar, Danişmentliler ve Anadolu Selçukluları ise tarih boyunca Daday’da egemenlik kuran devletler arasında.  

İlçede ağırlıklı olarak karasal iklim etkili ancak bahar aylarında ve kış mevsiminde düzensiz yağmur geçişleri görülebiliyor. İklim şartlarından ötürü ilçe ve civarında genellikle elma ve armut gibi meyvelerle çeşitli baklagiller yetiştiriliyor. Bölgenin özellikle yüksek kesimlerinde ise son derece kaliteli ballar üretiliyor. Daday’ı ziyaret ettiğinizde dilerseniz birkaç kavanoz bal alabilir, buradan tatlı bir anıyla ayrılabilirsiniz.  

Şehir merkezinden yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta yer alan Daday’a gelirken merkezden kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz. İsterseniz ayrıca Kastamonu şehir merkezinden araç kiralayarak da merkeze kolaylıkla seyahat etme şansınız var. Her iki yöntemle de yolculuk ortalama 40 dakika sürüyor. Sabah saatlerinde başlayan minibüs seferleri gece yarısından önce sona eriyor. Daday ve civarının tarihini keşfederken birkaç kilometre uzaklıktaki Balaban Konağı’nı görebilirsiniz. Alt katında yer alan ahırıyla bölgedeki geleneksel Osmanlı tarzı evlerin harika bir örneği olan evde dolaşırken geçmişte burada konaklayan şairlerin yazılarını inceleyebilirsiniz. 1800’lü yılların sonlarına doğru yaptırılan Daday Hükümet Konağı ise Atatürk ve İsmet İnönü gibi önemli isimlere ev sahipliği yapan yerlerden. Ayrıca ilçeden çok da uzak olmayan bir noktadaki kaya mezarları ile sarkıt ve dikitleriyle dikkati çeken Taşlıbayır Mağarası’nı ziyaret edebilirsiniz. Konaklayabileceğiniz Kastamonu otelleri, bölgenin atmosferini hissedebileceğiniz ortamlar sunuyor. 

Daday Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Ocak Temmuz 326,20 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.