Ica Otelleri Ara

En uygun Ica otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Ica otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Ica Hakkında

Peru'nun Creole sanatının doğum yeri olan Ica, en çok da çölleri, kumulları, kum tepeleri ve vadileri ile ön plana çıkıyor. Yüzyıllar boyunca Chincha, Nazca ve Paracas gibi büyük İnka medeniyetlerinin hakimiyetinde olan Ica 1536 yılında İspanyol Jerónimo de Cabrera tarafından kuruldu. Tarihteki ilk adı "Villa de Valverde" olan Ica’nın kuruluşundan sonra İspanyollar Kanarya Adaları’ndan buraya gelerek şarap ve pisco geleneğini başlattı. Sonradan "Nueva Castilla" unvanını alan Ica, şarap ve üzüm likörü üretilen ilk şehir oldu. Pisco, Nazca, Chincha ve Palpa olmak üzere 4 ayrı yerleşim yerinin de sınırları içerisinde bulunduğu Ica’da en çok ziyaretçi çeken yerlerin başında ise şehir merkezine 10 dakika mesafede bulunan Huacachina kumulları geliyor. Ica şehir merkezinin yaklaşık 5 km güneybatısında, küçük bir lagün ile çevrili bir çölde yer alan Huacachina kumullarında buggies ve sandboarding aktivitelerine katılabilirsiniz. Huacachina'daki çoğu otel ve hostelin düzenlediği günübirlik turlara yaklaşık 15 dolar karşılığında katılabilirsiniz.

Kum tepeleri ve huarangos; yani keçiboynuzu ağaçları ile çevrili Ica şehrine giderseniz eğer ilk uğramanız gereken yer, adını UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne de  yazdırmış olan Nazca Lines ve Paracas Ulusal Rezervi olmalı. Pazartesi-cuma günleri saat 08.00-19.00; cumartesi ve tatil günlerinde 09.00-18.00; pazar günleri ise 09.00-13.30 saatleri arasında ziyaret edilebilen Adolfo Bermúdez Jenkins Regional Museum, Nazca, Paracas ve İnca kültürlerini yansıtan büyük bir arkeolojik eser koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Rokoko tarzı mimariden yansımalar göreceğiniz Marquis of Torre Hermosa House da şehrin ana meydanında yer alıyor. Casa Bolívar olarak da bilinen Marquis of Torre Hermosa House zamanında kraliyet evi olarak da kullanılmış. Piura ve Ayacucho sokaklarının kesişiminde yer alan Iglesia de Luren ve Ica’nın 4 km uzaklığında konumlanan Cachiche köyü de kesinlikle görülmeye değer. Afro-Peru kültürüne dair izler taşıyan Cachiche’deki arkeolojik alanları ve huarango ağacının üzerindeki cadı heykelini de mutlaka görmenizi öneriyoruz.

Tamamını gezmek için en az 1 gününüzü ayırmanız gereken şaraphaneler ve pisco mahzenlerinde Ica piscosu (üzüm likörü) ve leziz şarapları tatma fırsatı bulabilirsiniz. La Caravedo, Vista Alegre, Tacama, Ocucaje ve Guadalupe banliyösünde bulunan şarap dükkanlarından alışveriş de yapabilirsiniz. Ica’nın 7 km kuzeydoğusundaki Tacama Vineyard pazartesi-pazar günleri 09.00-17.00; şehrin 3 km kuzeydoğusunda yer alan Bodega Vista Alegre pazartesi-cuma 09.00-16.00, cumartesi-pazar günleri 09.00-17.00 ve Ica’nın 34 km güneybatısında bulunan Bodega Ocucaje ise pazartesi-cuma 09.00-12.00 / 14.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Her sene 6-15 Mart tarihinde Ica’da gerçekleşen La Vendimia (Üzüm Hasatı Festivali) Afro-Peru kültürünü deneyimlemek için harika bir fırsat olabilir. Dans ve müzik gösterilerinin de olduğu festivalde Şarap Festivali Kraliçesi adında güzellik yarışması da düzenleniyor.

Şehrin ana meydanını çevreleyen çok sayıda kafe ve restoranda Peru mutfağına özgü lezzetleri tadabilirsiniz. Ayrıca şehir merkezine 10 dakika mesafede yer alan La Olla de Juanita ya da 20 dakika uzaklıktaki Huacachina da Ica’nın en popüler yeme içme mekanları arasında bulunuyor. Ica gece hayatını deneyimlemek içinse Huacachina’daki eğlence mekanlarını (en popüleri Casa de Arena Hostel bünyesindeki Arenas) tercih edebilirsiniz. Yıl boyunca güneşli olan ve genelinde ılıman iklimin etkilerinin görüldüğü Ica’yı ziyaret etmek için en uygun dönem sıcaklıkların maksimum 24 santigrat derece olduğu mayıs ile kasım arası. Aralık ayından nisan ayına kadar ise termometreler 30-35 santigrat derece arasında seyrediyor. Peru’nun başkenti Lima’dan 4 saat, Nazca’dan 2-3 saatte ulaşılabilen Ica’ya Lima, Cusco, Arequipa, Nazca ve Paracas'tan Cruz del Sur ve Soyuz kalkışlı halk otobüsleri ile gelebilirsiniz.