Noida Otelleri Ara

En uygun Noida otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Noida otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Noida Hakkında

Hindistan’ın bilişim sektörünün kalbi olan kentlerinden Noida, Uttar Pradeş eyaletine bağlı bir şehir. Noida ismi Kuzey Okhla Endüstriyel Kalkınma İdaresi’nin kısaltılmış adını ifade ediyor. Ülkenin başkenti Yeni Delhi’nin doğusunda kalan kentin yüzölçümü yaklaşık 203 kilometrekare. Kentin yerleşik nüfusunun yarısından fazlası ise iş için Yeni Delhi’ye gidip geliyor.

1976 yılında Hindistan’ın eski başbakanlarından Indira Gandhi’nin oğlu tarafından kurulan şehir en başından bu yana bir endüstri şehri olarak tanınıyor. Pek çok yabancı yatırımcının, uluslararası şirketin üssü olan Noida için, oldukça hareketli ve gündüzüyle gecesiyle yaşayan bir şehir de diyebiliriz. Devasa gökdelenleri, işlek caddeleri ve alışveriş merkezleriyle Hindistan’ın gelişmiş yüzünü simgeleyen kurumsal imajının yanında, şehirde cezbedici bir doğa ve eğlendirici aktiviteler bulabiliyorsunuz.  

 Kentte 100 dönüme yayılan ve film şehri olarak anılan popüler bir alan mevcut. Bu alan ünlü Hint filmlerinin çekildiği bir plato olma özelliği taşımasının yanında, tüm haber kanallarına ve ülkenin en büyük stüdyolarına ev sahipliği yapıyor. Asya kıtasının ve ülkenin en büyük temalı eğlence parkı olan World of Wonder da Noida şehrinde bulunuyor.

Noida’nın gizem, gelenek ve farklılık rotasında bir Bahai yapısı olan Lotus Tapınağı ilk sırada. Noida’ya 12 kilometre mesafede bulunan tapınak 1986’da İranlı bir mimar tarafından inşa edilmiş yeni bir bina ve saflığın simgesi Lotus çiçeği gibi görünüyor. Hangi dinden olursanız olun tüm ziyaretçilerin dua edebildiği tapınak Modernizmin de en iyi örneklerinden biri.

Kentin birçok yerinde yeşil alanlarla ve irili ufaklı heykellerle karşılaşıyorsunuz. 300’den fazla kuş türünü görebileceğiniz Okhla Kuş Cenneti, şehre 13 kilometre uzaklıktaki sergi cenneti Pragati Maidan, çok geniş bir alana yayılan Ulusal Zooloji Parkı şehrin gezi rotanıza ekleyebileceğiniz noktalar arasında. Noida’ya kadar uzanan Delhi metrosuyla yaklaşık 1 saatte Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı’na ulaşabiliyorsunuz.