Thiruvananthapuram Otelleri Ara

En uygun Thiruvananthapuram otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Thiruvananthapuram otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Thiruvananthapuram Hakkında

Thiruvananthapuram (Trivandrum), Hindistan’ın bilişim teknolojileri merkezi ve Kerala eyaletinin başkenti. Mahatma Gandhi’nin Hindistan’ın yeşil kenti olarak tanımladığı şehre, Trivandrum Uluslararası Havalimanı’na direkt uçuşlar veya mevsimsel charter uçuşlar ile kolayca ulaşabilirsiniz. M.Ö. 1000 yılına uzanan zengin bir tarihe sahip Thiruvananthapuram; Hindistan cevizi ve palmiye ağaçlarıyla çevrili otantik sokakları, büyüleyici sarayları ve antik tapınaklarıyla görülmeye değer pek çok hazineye ev sahipliği yapıyor. Temiz plajlarıyla da turistleri kendine çeken şehir, konaklama tesisleri ve kaliteli restoranlarıyla gelişmiş turizm olanakları sunuyor.

Tropikal iklimin yaşandığı şehirde yıllık en yüksek sıcaklık 34, en düşük sıcaklık ise 20 derece civarında. Muson mevsiminde yüksek nem oranına sahip şehirde nisan ve kasım ayları arasında sert sağanak yağışlar yaşanıyor. Thiruvananthapuram’da hem plajlarının tadını çıkarmak hem de tarihi ve doğal güzelliklerini gezmek için en ideal zamanlar ise ekim ve şubat ayları arası. Yoğun ve karmaşık bir trafik düzenine sahip 1.680.000 milyon nüfuslu şehri gezmek için scooter veya bisiklet kiralayabilir; otomatik çekçekler ve taksilerden faydalanabilirsiniz.

Antik bir hazine olan Kanaka Kunnu Sarayı, kraliyet ailesinin resmi ikameti olan Kowdiar Sarayı, müzik festivallerinin düzenlendiği ve at şeklindeki pencereleri ile kendine çeken Kuthiramalika Sarayı, kraliyet ailelerine ait pek çok kişisel eşyanın sergilendiği Saray Müzesi, turistlerin şehirde ilk ziyaret ettiği yerler arasında. Çocuklu ailelerin de keyifle gezebileceği, Hindistan'daki en büyük planetaryumlardan biri olan Priyadarshini Uzay Planetaryumu, 1843 yılında açılan ve ülkenin ilk hayvanat bahçesi olan saray şeklinde tasarlanmış Zooloji Parkı ve yöresel oyuncakların sergilendiği Chacha Nehru Çocuk Müzesi de çocukların ilgisini çekebilecek popüler turistik noktalardan.

Dünyanın en zengin tapınağı olarak bilinen ve Thiruvananthapuram şehrinin simgesi haline gelen Sri Padmanabhaswamy Tapınağı ise etkileyici heykellerle süslenmiş yüzlerce sütunlu yolu, antik tapınakları ve resim koleksiyonlarıyla Hint kültürünü keşfetmek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken bir yer.

Şehir merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Kovalam Plajı ve devasa deniz kızı heykeliyle dikkat çeken Shanghumukham Plajı’nda da sıcak yaz aylarında serinleyebilir, plajların çevresindeki satıcılarda Hindistan mutfağından sokak lezzetleri tadabilirsiniz.