Erdek Otelleri Ara

En uygun Erdek otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Erdek otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Erdek Hakkında

Denizi ve doğasıyla, özellikle yerli turistleri kendine hayran bırakan Erdek, Balıkesir’in Erdek Körfezi’nde yer alan turistik bir ilçesi. Balıkesir, Bursa ve İstanbul’a yakın bir konumda bulunması sebebiyle yaz aylarında büyük şehirlerden gelen tatilcileri ağırlayan ilçe, mavi bayraklı koylarıyla meşhurdur. Bölgede mavi bayraklı, özel plajlı, denize sıfır oteller olduğu gibi; ekonomik ve merkeze yakın pansiyon ve oteller de bulmak mümkün.

Merkezi konumda bulunması sebebiyle karayoluyla ulaşım tercih edilen bölgeye dilerseniz denizyoluyla da ulaşabilirsiniz. İstanbul’dan Bandırma’ya deniz otobüsüyle geçmek mümkün. Bölge içinde şehir içi dolmuşlar ve ilçeler arası minibüsler ulaşım aracı olarak kullanılıyor.  

İklimi sebebiyle dört mevsim tatil yapmaya uygun olan bölge, gurme ve kültür turizmi için çok uygun. Zeytiniyle meşhur Erdek’te, bölgeye özgü tatları denemek için şirin köylerini ziyaret edebilirsiniz. Kirazlı Manastırı, Hadrianus Kapısı ve Kyzikos Antik Kenti’yse tarih severlerin ilgisini çekebilecek yerlerden. İlçeye yakın konumda bulunan Avşa Yarımadası, Paşalimanı ve Marmara Adası da görülmeye değer.

Bölgede konaklamak için her bütçeye ve zevke uygun bir seçenek var. Denize sıfır, tam veya yarım pansiyon, havuzlu, özel plajlı otellerin ağırlıklı olduğu Erdek’te, Sadece oda veya oda kahvaltı servisi alabileceğiniz apartlar da mevcut. Genellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilen bölgenin çoğu otelinde çocuk oyun alanları ve özel etkinlikler bulunuyor.

Erdek’in el değmemiş, berrak denizli koylarında gün geçirerek sakinleşmek mümkün. Ayrıca Erdek Limanı’ndan açılarak Zeytinli Ada’ya gidebilir, ilçe merkezinde gün batımı yürüyüşüne çıkarak enfes bir manzarayı izleyebilirsiniz.

Erdek Galeri

Erdek Şehir Rehberi

Erdek Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 455,20 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Erdek Seyahat Yazıları

Erdek Sıkça Sorulan Sorular

Erdek’te bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Erdek’teki popüler ucuz oteller içerisinde Yağcı Hotel, Mavi İnci Park Otel ve Gün Batımı Otel bulunuyor.

Erdek’te bulunan en iyi oteller hangileri?

Erdek’teki popüler oteller içerisinde Çetin Prestige Resort Hotel, Erdek Sun Beach ve Yasemin Hotel bulunuyor.

Erdek’ten Avşa Adası’na nasıl gidilir?

Erdek’ten Avşa Adası’na her gün belirli aralıklarla vapur seferleri düzenleniyor. Hafta sonları ise bu vapurların sıklıkları artabiliyor. Aracınızla birlikte binebileceğiniz bu vapurlarla yaklaşık 2 saatlik bir yolculuk yapıp Avşa Adası’na ulaşabilirsiniz. Ayrıca Erdek’ten deniz taksiye binerek de Avşa Adası’na ulaşabilirsiniz.

Erdek’te gece hayatı nasıldır?

Erdek’te gece hayatı, ilçenin en çok turist aldığı dönem olan haziran – eylül ayları arasında hareketli olur. Erdek’in merkezinde sahil boyunca konumlanan barlar ve eğlence mekanları, her zevke uygun eğlence sunar. Bu mekanların büyük çoğunluğunda canlı müzik performansları bulmanız mümkün.

Erdek’te gezilecek yerler nerelerdir?

Erdek tatiliniz esnasında gezmek isterseniz, Kyzikos Antik Kenti ve Kirazlı Manastırı’na gidebilirsiniz. Gün batımı manzarası izlemek için Seyit Gazi Tepesi’ne çıkabilirsiniz. Yaz mevsiminde oluşan kalabalıklardan biraz uzaklaşmak isterseniz, Paflima Koyu ve Paşalimanı Adası’na gitmenizi öneririz.

Erdek’te nerede kalınır?

Erdek’te konaklamak için Ocaklar’ı tercih edebilirsiniz. Erdek’e 5 kilometre uzaklıkta bulunan Ocaklar’ın plajı Mavi Bayrak ödüllü. Bölgede bulunan otellerin neredeyse hepsi denize sıfır konumda bulunuyor. Kendine ait plajı ve havuzu da bulunabilen Ocaklar otelleri arasından bütçenize uygun olanı tercih edebilirsiniz. Ayrıca Erdek’in merkezinde sahil hatta boyunca sıralanan apart, pansiyon ve motellerde uygun fiyatlara konaklayabilirsiniz.

Erdek’e nasıl gidilir?

Balıkesir’in ilçesi olan Erdek, merkezi bir konumda yer alıyor. Yaz aylarında Erdek’e ülkemizin farklı şehirlerinden otobüs seferleri düzenleniyor. İstanbul’dan Erdek’e gitmek için önce Yenikapı’dan Bandırma vapuruna binerek Bandırma’ya ulaşmanız gerek. 1 saat 45 dakikalık feribot yolculuğunun ardından Bandırma iskelesinden hareket eden minibüslerle yaklaşık 20 dakikalık bir yolculukla Erdek’e ulaşabilirsiniz.