Himeji Otelleri Ara

En uygun Himeji otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Himeji otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Himeji Hakkında

Japonya'nın Kansai bölgesinde yer alan Himeji şehri; UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ünlü kalesiyle turistler için popüler bir destinasyon haline gelmiş. Japonya’nın feodal döneminden kalma birkaç orijinal yapıdan biri olan, asırlık Himeji Kalesi, Japonya’nın en yüksek kalesi. 1346 yılından günümüze, çeşitli restorasyonlarla ulaşan kaleyi mutlaka görmeli; bahçelerinde dinlenmelisiniz.

Himeji İstasyonu’ndan indikten sonra karşılaştığınız manzara Castleview olacak. Buraya yeni inşa edilen gözetleme alanı sayesinde Himeji Kalesi’nin ihtişamını ve mükemmel manzarasını doyasıya izleyebilirsiniz. İstasyon çevresi; zaman geçirmek, yemek yemek ya da bahçesinde dinlenmek için de harika bir yer. Şehrin 100. yıldönümü için, aslen kalenin bahçesi olan arazide kurulan Koko-en Garden’da, dokuz farklı bahçe yer alır. Bahçelerde yer alan restoranda özel bir çay içebilirsiniz. Himeji Kalesi’nin manzarası eşliğinde alışveriş merkezleri ve restoranları ile Egret Himeji kompleksinde gezebilirsiniz. Himeji’nin yerel lezzetlerini tadabilir ya da çatıdaki barında zaman geçirebilirsiniz. Tom Cruise’un oynadığı dünyaca ünlü Son Samuray filminin setleri arasına girmiş Engyo-ji; Shosha Dağı üzerine kuruludur. 970 yılından günümüze gelen yapı otantik bir tapınak. Japon kültürünün önemli miraslarından biri olan tapınağa mutlaka çıkmalısınız.

Japonya’da Avrupa sanatının izlerini görmek isterseniz Himeji Müzesi’ne gitmelisiniz. Eskiden ordu merkezi olan müze binası, kırmızı tuğlalarıyla eşsiz bir yapı. Belçika ile kardeş şehir olan Himeji’de; bu durumun doğal sonucu olarak, Belçikalı sanatçıların izini görebilirsiniz. Müze aynı zamanda, turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir kafeye de ev sahipliği yapıyor. Japonya’da safari gibi ilginç bir aktivite gerçekleştirmek isterseniz Himeji Safari Parkı’nı denemelisiniz. Heyecan verici bu parkta safari otobüsünden aslanları, çitaları, kaplanları ve zürafaları izleyebilir; go-kart yapabilirsiniz.

Himeji’de, Japon mutfağının özel tatlarına ulaşabilirsiniz. Çorba, pirinç ve erişteli pilav türleri ile sebze ve balık yemeklerinden oluşur. Elbette suşiyi anavatanında tatmalısınız.

Himeji'ye seyahat etmek için en güzel dönem, kiraz ağaçlarının çiçeklerinin açtığı "altın hafta" diye anılan Nisan sonu ve Mayıs başına denk gelen haftadır. Bu dönemde oldukça yoğun turist çeken bölgede yılın her mevsiminde keşfe değer aktiviteler yaşanır.