Gürcistan Otelleri Ara

En uygun Gürcistan otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Gürcistan otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Gürcistan Hakkında

Türkiye’nin kuzeydoğu komşusu Gürcistan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize ve pasaport gerekmeksizin ziyaret edebilecekleri bir ülke. Başkent Tiflis’in yanı sıra Karadeniz sahilinin en güzel şehirlerinden Batum her yıl çok sayıda ziyaretçinin gözdesi. Ülkenin diğer önemli şehirleri Kutaisi ve Rustavi ise hem iş hem de tatil amacıyla ziyaret edilen başlıca merkezler.

Türkiye, Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan ile sınır komşusu olan ülkenin Karadeniz kıyılarında ılıman iklim, başkent Tiflis’in de bulunduğu iç kesimlerde ise karasal iklim etkili. Güney Osetya, Abhazya ve Acarya olmak üzere üç bölgeye ayrılan Gürcistan’ı ziyaret etmek için en ideal dönem hava koşullarının seyahat için daha elverişli olduğu ilkbahar ve yaz ayları. Bu dönemlerde hava koşulları fazla elverişli değil ancak sonbahar ve kış aylarını tercih edenler de rahatlıkla Gürcistan’ı keşfedebilir. Ülkede çok yaygın olmasa da kış aylarında yüksek bölgelerde kış sporları yapabileceğiniz merkezler de var. Yaz aylarında ise uzun sahilleri ve göz alıcı plajları ile özellikle Batum hem Türkiye’den hem de diğer komşu ülkelerden gelen turistlerin akınına uğruyor.

Gürcistan ekonomisi genel olarak tarım ve ticaret üzerine kurulu. Ülkenin en önemli tarım ürünleri ise Karadeniz’in tipik tarım ürünleri arasında ilk sıralarda gelen çay ile çeşitli turunçgiller. Gürcistan’da ayrıca tütün ve şekerpancarı da ülkenin ticari yaşamında önemli bir yere sahip. Bunların yanında çeşitli makine sanayileri ile ilaç, gıda ve tütün üretiminin ülke ekonomisinde etkisi büyük.

Turunçgiller, tütün ve çay Gürcistan’dan yurt dışına ihraç edilen en önemli ürünler. Nüfusunun büyük bir bölümü Ortodoks olan Gürcistan’da sayıları fazla olmasa da Müslümanlar ve diğer dini inanışlara sahip halklar da yaşıyor. Ülkenin resmi dili Gürcüce. Ülkede Gürcüce dışında en fazla konuşulan diller ise Rusça ve Azerice. Gürcistan’da özellikle Orta Doğu ve Avrupa ülkelerinin etkisinde kalan gelişmiş bir mutfak kültürü de mevcut. Taze meyve ve sebzeler, balık ve deniz ürünleri ise ülke mutfağında en sık kullanılan malzemeler arasında. Tolma, bethchi ve kupati gibi geleneksel lezzetleriyle bilinen Gürcistan’da aynı zamanda şarapların da ayrı bir yeri var.

Dünyanın en eski şarap bağları ile ünlü ülkede sayıları 500’ün üzerinde üzüm çeşidi olduğu biliniyor. Gürcistan’da özellikle başkent Tiflis’te ve ülkenin sahil kenti Batum’da hareketli bir gece hayatı da var.

Akşam saatlerinde hareketlenen caddeler ve kulüpler sabahın ilk ışıklarına dek eğlenmek isteyen şehir halkı ve turistlerle dolup taşıyor.

Başkent Tiflis’te gezilmesi gereken başlıca yerler arasında aynı zamanda şehrin en önemli meydanı olarak kabul edilen Özgürlük Meydanı ve tarihi şehir merkezi ve ‘’Barış Köprüsü’’ olarak da bilinen Metekhi Köprüsü sayılıyor. Şehirde ayrıca köklü bir hamam kültürü de var. Kentte geçireceğiniz birkaç gününüz varsa bir gününü bu hamamlardan biri için ayırabilirsiniz.

Ülkenin hareketli sahil kenti Batum’da ise tipik bir Avrupa başkenti meydanına benzeyen Piazza Meydanı, ünlü Poseidon Heykeli’nin de bulunduğu Tiyatro Meydanı ve Astronomik Saat kentte görülmeye değer yerler arasında. Kentin tarihi bölgesinde ise Aşk Heykeli ve Batum Feneri gibi yerler ziyaretçilerin şehrin bu bölümünde yer alan ilk duraklarını oluşturuyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize ve pasaport gerekmeden de seyahat edebilecekleri Gürcistan için en uygun uçak bileti fırsatlarını Enuygun.com’da bularak karşılaştırabilir ve zaman kaybetmeden kolayca satın alabilirsiniz.

Hemen etkileyici sahil şehri Batum, ülkenin başkenti Tiflis veya Gürcistan’ın diğer şehirlerine ulaşmak için en uygun seferleri karşılaştırın, güncel fırsatlar ve avantajlı fiyatlarla Enuygun.com’dan Gürcistan uçak biletinizi kolayca satın alın.

Gürcistan Ülke Rehberi

Gürcistan Seyahat Yazıları