Durbuy Otelleri Ara

En uygun Durbuy otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Durbuy otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Durbuy Hakkında

Durbuy, Belçika'nın güney kesimi olan Wallonia bölgesinde bulunuyor. ‘Dünyanın en küçük kenti’ unvanına sahip şehir özellikle sonbaharda daha çok hissedeceğiniz Ortaçağ atmosferi ve Arnavut kaldırımlı sokakları ile Belçika’nın en çok gezilen turistik merkezlerinden. Ourthe Nehri boyunca dizilen 17. ve 18. Yüzyıldan kalan taş duvarlı evleri arasında karşılaşacağınız Michelin yıldızlı şık restoranlarıyla gastronomi yönüyle de ünlü olan şehir, golften kanoya çok seçenekli aktiviteleriyle de günlük gezilerin gözdesi konumunda. Şehir mutfağı sülün, geyik, tavşan gibi av hayvanlarının etleriyle hazırlanan yemekleriyle gurmeler tarafından öneriliyor.

‘Küçücük sandıktaki harikalar diyarı’ olarak tanımlanan Durbuy’u yürüyerek ya da faytonla gezebiliyorsunuz. Dilerseniz şehrin minyatür trenine binip kısa bir şehir turu da atabiliyorsunuz. 19. Yüzyıldan kalma D’ursel Kalesi’nin muhteşem kuleleri, 1500’lü yıllardan kalma tahıl pazarı, 17. Yüzyıldan kalma Saint Nicholas Kilisesi bu küçük şehirde göreceğiniz tarihi eserlerden birkaçı. Bazıları bir asırı geride bırakmış ve hayvan, insan figürleri olarak şekillendirilmiş 250’yi aşan şimşir ağacı göreceğiniz Topiary Parkı ise doğayla sarıp sarmalanacağınız yeşil yerlerinden.

Mağara turizminde hatırı sayılır bir yere sahip Durbuy şehrinde nisan ayında yeraltı turları da düzenleniyor. Noel zamanlarında ışıltılı pazarların kurulduğu, kaldırımlarında binlerce mumun yakıldığı, buz pistinin kalabalıklaştığı şehir merkezi görülmeye değer.

Durbuy’a havayoluyla yapacağınız seyahatlerinizde ineceğiniz en yakın havaalanı Liege kentinde bulunan Liege Havaalanı. Havaalanının şehre mesafesi 58 kilometre olup taksi veya özel araç kiralayarak transfer yapabiliyorsunuz.