Bodh Gaya Otelleri Ara

En uygun Bodh Gaya otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Bodh Gaya otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Bodh Gaya Hakkında

Hindistan'ın doğusunda Bihar Eyaleyti'ne bağlı bir şehir olan Bodh Gaya, Budistler'in hac merkezi olarak kabul edilir. Gautama Buddha'nın nirvanaya burada ulaştığına inanıldığından şehir Budistler için son derece kutsal sayılır.

Unesco Dünya Mirasları listesinde yer alan Mahabodhi Manastırı şehrin en önemli tapınağı konumunda bulunur. Tapınak Vajirasana denilen Elmas Taht'a, Buddha'nın altında meditasyon yaptığı ağaç olan kutsal Boddhi ağacına, lotus göletine ve meditasyon bahçesine ev sahipliği yapar. Şehirde Çin, Japon, Tayland, Tibet gibi farklı ülkelerin kültürlerine has tapınaklar da bulunur. Tapınaklara ayakkabı ile giremeyeceğinizi, omuzlarınızın ve diz kapaklarınızdan yukarısının örtülü olması gerektiğini unutmamalısınız.

Bodh Gaya tüm yıl çok sayıda turist ağırlıyor olsa da bu şehrin klasik bir turistik gezi destinasyonu olmadığını unutmamalısınız. Dört bir tarafında ibadethanelerin ve dua eden insanların olduğu şehir her anında mistik ve ruhani bir havaya sahip ve tüm ziyaretçilerden derin bir saygı bekleniyor.

Tarih meraklılar şehir merkezinin 20 km kadar dışında bulunan ve iki bin yıldan daha eski olan Hindistan'daki en yaşlı kaya mezarlarını, Barabar Hill Mağaraları'nı ziyaret edebilir.

Bodh Gaya'da yıl boyu sıcaklık 19 derece ile 30 derece arasında değişiklik gösterir. Kasım ve mayıs ayları kurak dönem olarak kabul edilir ve yağış almaz. Özellikle temmuz ve ağustos aylarında olmak üzere haziran başından eylül sonlarına kadar tropikal yağmurlar görülür.