Vysoke Tatry Otelleri Ara

En uygun Vysoke Tatry otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Vysoke Tatry otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Vysoke Tatry Hakkında

Karpat Dağları’nın en yüksek mevkisinde bulunan, -Türkçe'ye çevirecek olursak Yüksek Tatralar- Vysoke Tatry, Doğu Avrupa üzerinde yükselir. El değmemiş karlarla kaplı dağlar, dağ gölleri, şelaleler, dalgalı çam ormanları ve alpin çayırlarıyla büyüleyici bir doğaya sahiptir. Bu bölge aynı zamanda, Unesco tarafından da koruma altına alınan Tatra Ulusal Parkı’nın bir parçasıdır. 

Dünyanın dört bir yanından gelen turistler için doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Vysoke Tatry, batı ve doğu Tatra olarak iki jeomorfolojik bölüme ayrılır. Turistlerin yoğun olarak rağbet gösterdiği ise, granit High Tatras ve Belianske Tatras’tır. 

2.634 metreye çıkacağınız Lomnicky Tepesi’nde göreceğiniz manzara gerçekten nefes kesici ve iyi ki buradayım dedirten cinsten bir aktivite. Tatranska Lomnica, her seviyede kayakçı için uygun bir kayak bölgesi; ayrıca çocuklara uygun aktiviteler ve dinlenme bölgeleriyle de tercih edebileceğiniz noktalardan.

Strbske Pleso, Tatra Dağları’nın hem yaz hem kış sezonunda ayrı ayrı güzellikleri olan, görülmeye değer yürüyüş bölgelerinden biri. Göl etrafında düzenlenen aktiviteler, küçük dükkanlar ve restoranlarda da ayrıca iyi zaman geçirebilirsiniz.

Slovak mutfağı, ağırlıklı olarak domuz eti ve tavuk üzerine kurulu olup, çok çeşitli et yemekleri barındırır. Vejeteryanlar içinse, patates ve lahananın önde olduğu farklı enfes tatlar denenmeye değerdir. Hem yerel hem dünya mutfağının örneklerini bulabileceğiniz Vysoke Tatry’de sokak yemeklerinden, özel restoranlara çok çeşitli alternatifleri değerlendirebilirsiniz.

Seyahatinizi planlarken, kayak yapma arzunuz varsa, parkurların Kasım-Haziran ayları boyunca kar nedeniyle kapalı olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Vysoke Tatry'nin Temmuz ve Ağustos ayları; en sıcak, dolayısıyla da en kalabalık sezonunu oluşturur. Ekim-Kasım ayları ile Nisan-Mayıs arasındaki dönemlerde ise düşük sezonda daha ucuz konaklama ve seyahat imkanı yakalayabilirsiniz.