Oita Otelleri Ara

En uygun Oita otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Oita otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Oita Hakkında

Rahatlatıcı termal merkezleri ve SPA otelleri ile bilinen Oita, Japonya’nın aynı isimli profektörlüğünün merkezini oluşturuyor. Nüfusu 500 bine yaklaşan şehir, çevresini saran dağların görkemli manzarasıyla turistleri cezbediyor. Oita aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nden Austin, Portekiz’den Aveiro ve Çin’den Guangzhou ile kardeş kent. Şehre ulaşmak için Osaka ve Tokyo seferleri sayesinde sıkça tercih edilen Oita Havalimanı’na uçabilirsiniz. Oita seyahatinizde değerlendirebileceğiniz diğer bir ulaşım seçeneği ise Fukuoka Uluslararası Havalimanı. Üstelik buraya Japonya dışından da pek çok noktadan uçuşlar gerçekleşiyor. 

Oita şehir merkezi ve yakınlarında hem bölgenin kadim tarihini yansıtan otellerde hem de modern tesislerde konaklayabilirsiniz. Genellikle Oita şehrinin ilham veren manzarasına hakim olan otellerde kaplıca banyosu, güneşlenme terası, bahçede barbekü, bisiklet kiralama, oyun salonu, vücut bakımı ve elektrikli araç şarj istasyonu gibi olanaklar mevcut. Üstelik Oita otellerinin pek çoğunda klima, sigara içilmeyen odalar ve ücretsiz internet bağlantısı da misafirlere sağlanıyor. 

Sağlık ve dinginlik kaynağı termal merkezleriyle meşhur Oita, bu alanda Japonya’nın önde gelen şehirleri arasında. Yolunuz kente düştüğünde ayrıca ülkenin en yüksek yaya köprüsünden geçebilir, adeta sanat eserini andıran bambu hediyelikler satın alabilirsiniz. Üstelik Oita caddeleri sanat galerileri ve müzeler konusunda da hayli zengin seçeneklere sahip. Japon kültürünü yansıtan 3 bin esere ev sahipliği yapan Oita Sanat Müzesi, bu alanda kuşkusuz en iyilerden. 

Sevimli yunusların gösterilerini seyretmek veya deniz aslanlarının arasında keyif dolu bir gün geçirmek için rotanızı Oita Marine Palace Akvaryumu’na çevirmeyi ihmal etmeyin. Gün içinde pek çok animasyon ve etkinliğe ev sahipliği yapan park, kuşkusuz Oita’nın en eğlenceli adreslerinden. 

Şehir ayrıca 1300 yabani maymunun yaşam alanı olan Takasakiyama Maymun Parkı’nın bulunduğu yer. Oyuncu maymunların beslenme saatine denk geldiğinizde ilgi çekici seremoniyi izleyen kalabalığın arasına katılabilirsiniz. Göz kamaştıran Budist tapınakları ile ünlenen Kunisaki ise Oiata’nın hemen kuzeyinde yer alıyor. Özellikle Futagoji Tapınağı ve Fukiji Tapınağı Kunisaki civarında hayli popüler.

Geleneksel Japon mutfağı denince akla hemen suşi gelse de Oita, ziyaretçilerine bundan çok daha fazlasını vaat ediyor. Tempura adıyla bilinen kızarmış deniz ürünleri, şehirde hayli enfes. Soba adıyla bilinen makarna ise nefis sebzeler ve soslar sayesinde adeta dayanılmaz hale geliyor.