Zilina Otelleri Ara

En uygun Zilina otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Zilina otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Zilina Hakkında

Slovakya’nın kuzeyinde Çek Cumhuriyeti ile Polonya sınırında yer alan Zilina şehri, Avrupa’nın montaj sanayiinin yer aldığı Slovakya’nın da en önemli sanayii şehirlerinden biri. Vah Nehri üzerinde kurulu olan şehir tır taşımacılığının yapıldığı uluslararası yolların da üzerinde bulunuyor. Koreli araba markası Kia’nın 1,5 milyar dolarlık yatırımla montaj ve üretim tesisleri kurduğu Zilina’nın komşu şehri Çek Cumhuriyeti’ndeki Ostrava şehri de Kia’nın kardeş kuruluşu Hyundai’nin tesislerine ev sahipliği yapıyor. Şehirde Siemens Mobile’ın mühendislik merkezi ile kâğıt fabrikaları da yer alıyor.

Şehrin tarihi şehir merkezi de dünyanın en uzun troleybüs hattına ev sahipliği yapıyor. Şehir merkezindeki diğer tarihi noktalar ise: St Paul Kilisesi, Andrej Hlinka Meydanı, Kutsal Üçlü Kilisesi, Meryem Ana Kilisesi, Butadin Kilisesi ve Bojnice Kalesi…

Önemli bir üretim merkezi olması nedeniyle her yıl binlerce işadamı, mühendis, araştırmacı ve öğrencinin geldiği Zilina’da bir adet havalimanı bulunuyor. Şehrin batısındaki Dolny Hricov bölgesinde yer alan Zilina Havalimanı şehre 15 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Havalimanına şehir merkezinden otobüslerle ulaşmak mümkün.