Edirne Otelleri Ara

En uygun Edirne otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Edirne otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Edirne Hakkında

Eski Osmanlı başkenti Edirne, Türkiye’nin batısında, Bulgaristan ve Yunanistan sınırlarında yer alan tarihi bir şehir. Yapılan son sayımlara göre Edirne’nin nüfusu toplamda 170 bine yaklaşıyor. Mimar Sinan’ın ‘’ustalık eserim’’ dediği Selimiye Camii ile bilinen şehir meşhur tava ciğeri sayesinde damak tadına düşkün ziyaretçilerin de gözdesi. Meriç, Arda ve Tunca nehirlerinin kesiştiği noktada kurulan Edirne’de karasal iklim etkili. Yıl içinde özellikle kış aylarında şehirde hava oldukça serin. Bahar ve yaz aylarında ise sıcaklıklar kısmen yükseliyor. Bulgaristan ve Yunanistan’ın hemen sınırında yer alan Edirne’nin kent merkezi Yunanistan sınırından yalnızca 7 kilometre mesafede.

Yüzyıllara şahitlik eden tarihi boyunca Akalar, Persler, Makedonlar, Romalılar ve Bizanslılar tarafından yönetilen şehir sonradan Osmanlı hakimiyetine girdi ve bir süre devlete başkentlik yaptı. Günümüzde de Selimiye Camii, Adalet Kasrı, Eski Camii, Üç Şerefeli Camii gibi bu dönemlerden Edirne’ye miras kalan eski eserleri görmek mümkün. Üstelik Edirne caddelerinde çıkacağınız gezinizi Avrupa’nın en büyük sinagoglarından birini ziyaret ederek renklendirebilirsiniz.  

Türkiye’den Ardahan, Kars ve İzmit’le kardeş şehir olan Edirne’de düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri son derece ilginç ve eğlenceli görüntüler vaat ediyor. Şehre geldiğinizde tarihi bedestenleri gezerek Edirne’yi hatırlatacak hediyelik eşyalardan satın almayı, Uzunköprü, İpsala ve Keşan gibi ilçeleri ziyaret etmeyi, enfes Edirne usulü ciğer tavanın, beyaz peynirin, Kavala kurabiyesinin ve meşhur badem ezmesinin tadına bakmayı sakın ihmal etmeyin. Edirne’de yıldız sayısı fazla olan lüks otellerde kalabilir veya bütçenizle dost bir tatil için daha mütevazı tesisleri tercih edebilirsiniz.

Temalarına Göre Edirne Otelleri

Edirne Otelleriyle İlgili Son Yorumlar

Trakya City Hotel
Trakya City Hotel

“Personel mükemmel, ancak yataklar pek rahat değildi. Ayrıca hafta içi konuk sayısına göre kahvaltı erken bitti ve ilave yapılmadı. An...”

8,0 Çok İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Mof Hotel
Mof Hotel

“Konumu, temizliği ve dizayni iyi bir otel. Fiyat performans oteli. Tavsiye ederim”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Hilly Hotel
Hilly Hotel

“Güzel bir otel”

8,0 Çok İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Alan Suites Unisite
Alan Suites Unisite

“Herşey çok güzeldi”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
The Rest Port Hotel
The Rest Port Hotel

“Tren garına yakın ulaşımı iyi, odaları temiz gayet nezih bir yer. Gündüz resepsiyonda duran çalışan gayet ilgili yardımcı oluyor. çok...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
The Plaza Hotel Edirne
The Plaza Hotel Edirne

“çok güzel ve timiz…. Teşekkür ederiz”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Adresin Hotel
Adresin Hotel

“çalışanlar çok profesyoneldi, fiyat çok uygundu, kahvaltısı açık büfe ve inanılmaz güzeldi. Bu konforla karşılaşacağımı düşünmemiştim...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Kalevera Hotel
Kalevera Hotel

“çok memnun kaldım ,güzel bir otel..”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Oasis Hotel Edirne
Oasis Hotel Edirne

“Sıcak bir ortam ,çok keyif aldığım bir konaklama oldu, tekrar gidecek olursam yine burada konaklarım..”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Saros Hotel
Saros Hotel

“Fiyatına göre iyi.”

7,0 İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu

Edirne Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Ocak Temmuz 893,40 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Edirne Seyahat Yazıları

Edirne Sıkça Sorulan Sorular

Edirne'de bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Edirne’deki popüler ucuz oteller içerisinde Hotel Londra Camping, Trakya City Hotel ve Alan Suites Unisite bulunuyor.

Edirne’de bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Edirne’deki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Ramada Hotel By Wyndham Edirne, Vinum Hotel Spa ve Rys Hotel bulunuyor.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman düzenlenir?

Türk kültürünün önemli bir parçası olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri, her yıl haziran ayının sonunda başlar ve temmuz ayının ilk haftalarına kadar devam eder. Sporcuların güreş müsabakaları esnasında alanda festival de düzenlenir. Bu dönemde Edirne’yi ziyaret etmek isterseniz rezervasyonlarınızı önceden yapmanızı öneririz.

Edirne’de nerede kalınır?

Edirne’de gezilecek yerler şehir merkezine yakın olduğundan dolayı merkezde bulunan otellerde konaklayabilirsiniz. Oda kahvaltı konseptinde hizmet veren uygun fiyatlı Edirne otellerinin yanında Edirne’nin farklı semtlerini de tercih edebilirsiniz. Ayrıca apart oteller ve pansiyonlar da uygun fiyatlı konaklama seçenekleri olarak dikkat çekiyor.

Edirne’nin neyi meşhur?

Edirne, kültürel ve tarihi zenginliklerinin yanından zengin bir mutfağa da sahip. Bir yiyenin bir daha yemek istediği Edirne tava ciğeri ise şehrin en meşhur lezzetlerinden biri. Tava ciğerinin yanında badem ezmesi, elbasan tava, mutancana, kadınbudu köfte gibi lezzetleri de mutlaka denemelisiniz.

Edirne’de gece hayatı nasıldır?

Edirne’deki oldukça canlı bir gece hayatı mevcut. Her zevke uygun bar, kafe, pub ve canlı müzik mekânı bulmak mümkün. DJ performanslarının düzenlendiği gece kulüpleri ve barların yanında keyifli vakit geçirebileceğiniz meyhaneleri de tercih edebilirsiniz.

Edirne’de gezilecek yerler nerelerdir?

Türkiye tarihi boyunca stratejik bir öneme sahip olmuş olan Edirne’de Osmanlı döneminden kalma mimari eserlerin en güzel örnekleri bulunuyor. Mimar Sinan’ın yaptığı Rüstem Paşa Kervansarayı, Osmanlı Devleti döneminde yapılan en güzel köprülerden biri olan Meriç Köprüsü, şehrin en gösterişli yapılarından biri olan Beyazıd Köprüsü ve Edirne’nin sembol yapılarından Selimiye Camii mutlaka görmeniz gereken yerler arasında. Avrupa kıtasında bulunan en büyük sinagog olan Edirne Büyük Sinagogu ve İslam alemi için büyük önem taşıyan Üç Şerefeli Cami’yi görmeden dönmemelisiniz. Enez Kalesi, Hıdırlık Tabyası, Eski Camii, Muradiye Camii, Karaağaç Tren Garı ve Hacı Adil Bey Çeşmesi’ni de gezebilirsiniz.

Edirne’ye nasıl gidilir?

Edirne’de havaalanı bulunmuyor ama 151 kilometre uzaklıkta Tekirdağ Çorlu Havalimanı var. Edirne’ye uçakla yolculuk tercih edildiğinde bu havalimanı kullanılıyor. Buradan şehir merkezine yolculuk yaklaşık 1 saat 35 dakika sürüyor. Uçakla gitmeyi tercih etmezseniz, Türkiye’nin birçok şehrinden Edirne’ye otobüs seferleri düzenleniyor. Yaklaşık 9 kilometre uzaklıkta olan otobüs terminalinden şehir merkezine gitmek için halk otobüslerini ve minibüsleri kullanabilirsiniz.

Edirne nerededir?

Edirne, Marmara Bölgesi’nin Trakya kesiminde konumlanır. Türkiye’nin Yunanistan ve Bulgaristan sınırını oluşturan bir noktada yer alan Edirne; güneyde Ege Denizi, güneydoğuda Çanakkale, doğuda Kırklareli ve Tekirdağ ile komşudur.