Ensenada Otelleri Ara

En uygun Ensenada otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Ensenada otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Ensenada Hakkında

Meksika’nın Baja Kaliforniya Eyaleti’nin en büyük yerleşim birimi olan Ensenada, Pasifik Okyanusu kıyısında yer alıyor. Kent sırtını ise küçük sıradağlara dayıyor. Halk arasında Ensenada Pasifik’in güzel Sindirella’sı olarak anılıyor. Ülke için önemli bir liman olan Ensenada, gemicilik ve balıkçılık alanında gelişmiş bir şehir. Askeri açıdan da önemli bir lojistik olan şehirde hava, kara ve deniz üssünün üçü de yer alıyor.

Korunaklı bir bölgede ve ekvator çizgisine yakın bir noktada olan Ensenada hiçbir zaman çok soğuk olmaz. Ancak kentin arkasını çevreleyen küçük dağlar ve denizden esen hafifi rüzgâr şehrin çok sıcak olmasını da engeller. Geceleri gündüze nazaran çok daha serin olduğundan yılın hangi mevsiminde giderseniz gidin yanınıza korunaklı birkaç parça kıyafet almanız önerilir.

Ensenada’nın kent merkezi yürüyerek rahatlıkla gezilebilecek büyüklükte. Turistik alanların hemen hepsinde güvenle bisiklet kullanılabilir. Otobüsler şehiriçi ulaşımda kullanılan toplu taşıma araçları ve oldukça ucuz ancak dil bilmeyenler için yön bulmak sıkıntılı olabilir.

Şehrin hem güney hem de kuzey kısımlarında çeşitli ücretsiz halk plajları bulunuyor. Bazı tesislere ait özel plajlarda daha lüks yüzme ve güneşlenme imkânları da bulabilirsiniz. Ensenada sahilleri sörf için son derece uygun bir yapıya sahip. Çok yaygın olan bu sporu kendi imkânlarınızla veya özel tur şirketleri eşliğinde yapmanız mümkün. Kentte sörf eğitimi alabileceğiniz kulüpler de bulunuyor.

Blow Hole olarak da anılan La Bufadora şehir merkezinin 19 mil kadar dışında yer alıyor. Otobüsle ya da turlar aracılığı ile ulaşabileceğiniz bu bölge turistler tarafından oldukça ilgi görünüyor. Dik yamaca çarpan sert dalgaların aniden havalanıp bir çeşit fıskiye görüntüsü oluşturması bu bölgeyi turistik hâle getiren doğa olayı olsa da bugün çevresinde çok güzel manzara gözlem alanları, restoranlar, kafeler, mağazalar vb. bulunuyor. Ayrıca yüzme, dalma, kayak ve kamp gibi imkânlar da bulunuyor.

Ensenada aynı zamanda şarapları ile ünlü. Şehrin birkaç mil dışında uzanan üzüm bağlarını ziyaret edebilir, değişik ev yapımı şarapları tadabilir ve kendiniz ya da sevdikleriniz için satın alabilirsiniz. Bilinçli bir şarap gezisi için şarap turlarına katılabilirsiniz. Kentte çeşitli ekolojik yürüyüş turları da düzenleniyor. Titanic filmine ev sahipliği yapan Baja Film Stüdyoları da kentte görülebilecek yerler arasında yer alıyor.

Ekonomik faaliyetlerin en önemlilerinden biri balıkçılık olan Ensenada’da ünlü Meksika tacolarının balıklı versiyonunu mutlaka denemelisiniz. Açıkhava balık pazarı da görülmesi gereken yerlerden. Buranın çevresinde zengin taze deniz mahsulleri menüsüne sahip güzel restoranlar da bulabilirsiniz.

Ensenada sahilleri birçok vahşi deniz canlısı için de önemli bir barınak konumunda. Deniz aslanı, beyaz köpekbalığı, gri balina bu türlerden sadece birkaçı. Deniz kuşları çeşitliliği bakımından da şehir oldukça zengin. 1975 yılında beri koruma altında olan bu ilginç canlıları çeşitli turlarla görme şansı yakalayabilirsiniz.