Gaya Otelleri Ara

En uygun Gaya otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Gaya otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Gaya Hakkında

Hindistan’ın kuzeydoğusunda yer alan Gaya, Bihar eyaletine bağlı bir kent olması ile öne çıkıyor. Eyaletin ikinci büyük kenti olan Gaya, doğusunda bulunan Hindular için kutsal kabul edilen Ganj Nehrinin bir kolu olan Phalgu Nehri nedeniyle iki yakadan oluşuyor. Kent, eyalet ekonomisine en fazla katkıyı yapan yerlerden birisi olması ile biliniyor. Kent, önemli ticaret yolları olan demir yolu, kara yolu ve hava yollarına bağlantılarının ortasında bulunuyor. Bu nedenle tarımsal alanda yetiştirdiği pirinç, buğday, patates ve mercimek gibi ürünler ile ciddi gelir elde ediyor. Bunun yanı sıra hayvancılık alanında da ciddi bir potansiyele sahip olan Gaya’nın taş işçiliği, el dokumacılığı ve buna bağlı olarak tekstil alanlarında da önemli bir yere sahip olduğu söylenebilir. Kent, her yıl yüzbinlerce Hindu tarafından ziyaret edilir. Önemli bir hac noktası olan Gaya, bu anlamda 45 kutsal mekan barındırması ile dikkat çekiyor. Şehirde bulunan ve 1787 yılında inşa edilen Ana Tapınak, en fazla ziyaret edilen noktalar arasında yer alıyor. Gaya, Hindistan’ın önemli okullarından bazılarını bünyesinde barındırıyor. Özellikle Madagah Üniversitesi, Bodh Gaya Hindistan Yönetim Enstitüsü, Gaya Mühendislik Üniversitesi, Güney Bihar Merkez Üniversitesi gibi eğitim kurumları bu anlamda öne çıkıyor.

Gaya’da yağışlı mevsimlerde genellikle bunaltıcı ve kapalı bir hava hakim oluyor. Yağışın olmadığı zamanlarda ise çoğunlukla açık ve sıcak havanın kentte hüküm sürdüğünü söyleyebiliriz. Hava sıcaklığı yıl boyunca 10 ila 40 derece arasında değişiklik gösterir. Nadiren de olsa 6 derecenin altına ve 43 derecenin üzerine çıktığı da görülür.

Tarihi bir öneme sahip olan Gaya’da Jain, Hindu ve Budist dinleri için önemli mekanlar bulunuyor. Bodh Gaya'daki Mahabodhi Tapınağı kompleksi, “Dünya Mirası Alanı” listesinde yer alıyor. Bölgeye gelen hacılar ve turistler genel olarak, Dungeshwari, Vishnupad Tapınağı, Sujata Tapınağı, Sita Kund, Brahmayoni Tepesi gibi yerleri mutlaka ziyaret ediyorlar.