Cajamarca Otelleri Ara

En uygun Cajamarca otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Cajamarca otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Cajamarca Hakkında

İnka İmparatorluğu'nun son yerleşim yerlerinden olan Cajamarca günümüzde Peru’nun turizm başkenti olarak her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Deniz seviyesinden yaklaşık 2700 metre yükseklikte yer alan Cajamarca, en çok da termal kaynakları, tarihi binaları, gösterişli kiliseleri ve İnka hamamları (Banos del Inca) ile ön plana çıkıyor. Peru’daki Cajamarca bölgesinin başkenti olan Cajamarca yüzölçümü bakımından Peru’nun en büyük 13. şehri olma özelliğini taşıyor. Yaklaşık 200 bini geçkin nüfusu olan şehirde en yaygın konuşulan dil ise Quechua. Cajamarca’da gezilecek yerler listesinin başında gelen Plaza de Armas, şehrin kalbi konumunda. Bu büyük meydanda dolaşırken çok sayıda katedral ve tarihi eve denk geleceksiniz. Ünlü Perulu müzisyen Jaime Valera tarafından işletilen Usha Usha adlı barda canlı müziğin tadını doyasıya çıkardıktan sonra yönünüzü Güney Amerika’daki en eski insan yapımı yapılardan olan Cumbemayo harabelerine çevirebilirsiniz. Eskiden bir grup İnkalının yaşadığı bu alandaki ilginç su kemerleri, kaya oluşumları, devasa volkanik sütunlar, mağaralar ve taş binaları fotoğraflayabilirsiniz. Üç farklı bölümden oluşan ve şehrin geçmişine ışık tutan Museo de sitio kuntur Wasi’ye uğramayı da unutmayın.

Tarih ve mimari meraklıları için mutlaka görülmesi gereken bir yer olan Catedral de Cajamarca (Cajamarca Katedrali) 17. yüzyılın sonlarında Barok tarzında inşa edilmiş. Şehir merkezinde yer alan bu göz alıcı yapı 1972’den beri ulusal anıt olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Museo de Arte Religioso San Francisco de Asis’deki eserleri inceledikten sonra Mercado Central de Cajamarca’yı gezmeye gidebilirsiniz. Cajamarca seyahatinizin 1 gününü ayırabileceğiniz Banos del Inca, bir diğer deyişle İnka Kaplıcaları’nın terapötik etkisi olan şifalı sularının tadını çıkarabilir ve burada dilediğinizce masaj yaptırabilirsiniz. Şehrin en ünlü yeme içme mekanları arasında gösterilen Cascanuez Cafe & Bar öğleden sonra bir şeyler atıştırmak ve meşhur “pasado”nun tadına bakmak için en ideal yer. Ayrıca leches pastasını da mutlaka tatmanızı öneriyoruz. Öğle yemeği ya da hafif bir akşam yemeği için tercih edebileceğiniz 10 Luces ve leziz pizzaları ile ünlenen El Marengo’ya da gidebilirsiniz. Her sene şubat ayında gerçekleşen ve 9 gün süren Carnaval boyunca canlı müzik dinletileri, dans gösterileri, geçit törenleri, yarışmalar, kostüm partileri vb. etkinlikler düzenleniyor. Hazırlıkların aylar öncesinden başladığı Carnaval’a sadece yerli turistler değil, aynı zamanda dünyanın dört bir yanından yabancı turistler de ilgi gösterdiği için genellikle bu dönemde oteller doluluk oranına ulaşıyor. Tamamen volkanik kayalardan yapılmış bir kilise ve hastaneden oluşan El Complejo de Belén’in inşası 1627 ve 1774 yılları arasında tamamlanmış. 31 küçük, hücre benzeri yatak odasının olduğu T şeklindeki binanın sonundaki barok tarzında inşa edilen kilisenin göz kamaştıran kubbesi ve minberi de kesinlikle görülmeye değer.

Cajamarca'da bulunan tek İnka binası olan Ransom Chamber, İnka hükümdarı Atahualpa'nın hapsedildiği yermiş esasında. Buna ek olarak Kolomb öncesi dönemden kalma çanak çömlek, taş heykeller, enstrümanlar, kıyafetler ve yöresel kostümler, seramikler, tarımsal aletler ve dahasının sergilendiği Museo de Arqueológico ve Etnográfíco’yu da Cajamarca’da gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. El dokuması çantalar ve pançolar başta olmak üzere envaiçeşit yöresel hediyelik ürün bulabileceğiniz çok sayıda dükkanın olduğu Artesanias El Rescate’te alışveriş yapabilirsiniz.