Bahawalpur Otelleri Ara

En uygun Bahawalpur otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Bahawalpur otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Bahawalpur Hakkında

Bahawalpur şehri Pakistan’ın Pencap eyaletinde bulunuyor. Kentin adı Bağdat-ül-Jadid olarak da biliniyor. Sutlej Nehri’nin güneyinde yer alan Bahawalpur 24.830 kilometrekarelik geniş bir alana yayılıyor ve Cholistan Çölü’nün de tam kenarında konumlanıyor.

1748 tarihinde Muḥammad Bahawal Khan tarafından kurulan ve kuruluşundan 1955’e kadar Abbasi ailesinin yönettiği bir devlet başkenti olarak hizmet veren şehir, hala o dönemlerin zengin mimarisiyle anılıyor. Nawab’ın sarayları olarak anılan Gulzar Mahal, Nur Mahal ve Darbar Mahal Pakistan’ın en güzel yapıları olup, şehrin ihtişamlı geçmişinin izlerini taşıyor. Ülkenin en çok ziyaret edilen türbesi Mai Jindaan Da Mazaar, 60.000 kişinin aynı anda namaz kılabildiği Jamia Mescidi Al Sadık ve ülkenin arkeolojik-sosyolojik devrimini görebileceğiniz Bahavalpur Müzesi’de kentin gezilecek yerleri arasında bulunuyor.

Nüfus yoğunluğu açısından ülkenin 13. büyük şehri olan Bahawalpur’un ekonomisi de tarım ürünlerine dayalı. Sanayide tekstil, halı ve çömlekçilikte iddialı kentin tarım ürünlerinde hurma, şeker kamışı, buğday ve pamuk başı çekiyor. Kentte bulunan Lal Suhanra Milli Parkı bölgenin doğasını teşhir eden ve birçok yaban hayvanını barındıran geniş bir alan. 1972 yılından bu yana hizmet veren parkta başta ceylanlar olmak üzere birçok hayvanını doğal ortamında gözlemleyebiliyorsunuz. Şehirde yaz aylarında çok sıcak ve kuru bir iklim görülürken kışlar da çok soğuk seyrediyor. Hala göçebe yerleşimlerin olduğu çöl yakınlarında ise yazın çöl fırtınaları oldukça sık görülüyor.

Pakistan’daki tüm şehirlere uçuşu olan bir havalimanına sahip kentte tren ve otobüs gibi toplu taşıma araçları da gelişmiş bir ulaşım ağına sahip. Pencap’ın en güvenli şehirlerinden olan Bahawalpur’da hem şehir içinde hem de başka şehirlerle bağlantılarda ulaşım sorunu yaşamıyorsunuz.