Ghent Otelleri Ara

En uygun Ghent otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Ghent otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Ghent Hakkında

Belçika'nın büyük şehirlerinden biri olan Gent, Brüksel'den Brugge'e giden yol üzerinde Flaman Bölgesi'nde yer alan eski bir kent. Ortaçağ zamanında son derece güçlü, zengin, büyük ve tanınmış bir şehir olan Gent günümüzde eskisi kadar iddialı olmasa da etkileyici olmaya devam ediyor.

Tıpkı Brugge gibi Gent de eski şehir adlı bölgesinde Ortaçağ mimarisini günümüze dek neredeyse hiç bozulmadan ve değiştirmeden korumayı başarmış. Masalsı bir havası olan bu tarihi şehirde günümüzün başarılı mimari örnekleri de yerini almış. Öte yandan Gent bir üniversite şehri olarak da anılıyor.

Gent'te gelişmiş otobüs ağını kullanarak hemen her yere ulaşabilirsiniz. Yerel halk gibi bisiklete binerek de bu küçük kentin büyük bölümünü gezmek mümkün. Eski şehrin parke taşlı yolları biraz rahatsızlık verecek olsa da birçok kişi pratik oluşundan ve özellikle eski şehirdeki çoğu caddeye motorlu taşıt alınmadığından bisiklete binmeyi tercih ediyor.

Şehrin içinden geçen kanal ve üzerindeki St. Michael Köprüsü harika bir Gent manzarası sunuyor. Özellikle gece ışıklandırması ile bu noktadan Gent'i izleyin. Kanalda yapılan tekne turlarına da katılabilirsiniz. St. Bavo Katedrali, St. Nicholas Kilisesi ve Belfry Çan Kulesi şehrin önemli üç mimari simgesi. 13. yy'da inşa edilen ve kale, manastır, okul, hapishane gibi farklı amaçlarla kullanılan Gerald the Devil Kalesi görülmesi gereken önemli noktalardan. Aynı şekilde 12. yy'dan kalma Kontların Kalesi haftanın her günü sabah 09:00 ile akşam 17:00 arasında ziyarete açık ve ilginç tarihi ile görülmeyi hak ediyor.

Korenmarkt Meydanı şehrin en kalabalık, hareketli ve popüler noktalarının başında geliyor. Restoranlar, kafeler, barlar, alışveriş yapabileceğiniz mağaza ve dükkânlar burada ve çevresinde yoğun olarak bulunuyor. Her zaman sokak sanatçılarının çeşitli gösteriler yaptığı Korenmarkt Meydanı çeşitli etkinlik ve festivallere de ev sahipliği yapıyor.

Çiçek ihracatı kent ekonomisinin önemli enstrümanlarından. Her yıl şehirde çiçek festivali düzenleniyor. Bu festivale denk gelemeseniz de her pazar kurulan çiçek pazarında bu havayı biraz soluyabilir ve bir çiçek pazarından beklenenin çok fazlasını görebilirsiniz. Gent'te bulunduğunuz süre içinde Belçika biralarının ve çikolatalarının ne kadar meşhur olduğunu unutmayın.

Shone Kunst Müzesi önemli Flemenk sanatçıların eserlerini sergiliyor. Sanatseverler kısaca SMAK olarak anılan Gent Modern Sanatlar ve Gent Güzel Sanatlar Müzesi'ni gezmeli. Her iki müze de harika bir parkın keyif dolu atmosferi içinde yan yana yer alıyor.

Gent ılıman bir iklime sahip. Tüm yıl yağış alan şehirde yaz aylarında ortalama sıcaklık 22 derece iken kış aylarında 1-2 dereceye kadar düşüyor. Turistik açıdan en popüler zamanı nispeten sıcak yaz ayları olsa da valizde şemsiye veya yağmurluk bulundurmak gerekiyor.