Hradec Kralove Otelleri Ara

En uygun Hradec Kralove otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Hradec Kralove otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Hradec Kralove Hakkında

Çek Cumhuriyeti’nin Doğu Bohemya bölgesinde bulunan Hradec Kralove ülkenin sekizinci büyük şehri. Elbe ve Orlice nehirlerinin birleştiği bölgede konumlanan kentin Çek Cumhuriyeti  – Polonya sınırına uzaklığı 50, Prag’a uzaklığı ise 120 kilometre. Sessiz bir atmosfere sahip kent, dokusunda sanat ve kültür olan yerlerden. 10. yüzyılda bir Slav yerleşimi olarak kurulan kentin zengin bir tarihi var. Ortaçağ’da ülkenin en değerli köylerinden biriyken, 14. yüzyıldan itibaren yüksek bir eğitim seviyesine kavuşup bir kente dönüşen Hradec Kralove, o tarihlerde politik ve askeri kimliğiyle de öne çıkıyor.

Doğu Bohemya’nın en önemli şehirlerinden biri olan Hradec Kralove ‘Beyaz Kule’nin altındaki şehir’ olarak da anılıyor. Kent konsepti dünyaca ünlü bir mimar olan Jan Kotera’nın eseri olan şehirde Gotik, Rönesans ve Barok mimariyi bir arada görebiliyorsunuz. 1908’de yine Jan Kotera tarafından yapılan Doğu Bohemya Müzesi’nde şehrin tarihi gelişimini izlerken, 14. Yüzyıl başlarında yapılan Gotik tarzdaki Katedrala Svateho Ducha (Kutsal Ruh Katedrali), katedralin hemen yanında bulunan 1572’de inşa edilen 72 metre yükseklikteki Beyaz Kule ve herkes için bir buluşma noktası olup festivallerin de düzenlendiği Büyük Meydan’ı da gezebilirsiniz. Modern Sanat Galerisi eserleriyle sanatı bir şölene dönüştürürken, büyük akvaryumunda ve aqua center'da eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Antik caddeler boyunca yapacağınız yürüyüşlerin yanı sıra yemyeşil kentin parklarında dinlenebilirsiniz. Şehir her yıl onlarca uluslararası kongre, sempozyum ve festivale de ev sahipliği yapıyor. Denk gelirseniz müzik festivalleri oldukça renkli ve coşkulu geçiyor.

Hradec Kralove’ye en yakın havaalanı Pradubice Airport. Havaalanından şehre ulaşım ise 27 kilometre. Şehre gelirken otobüs ve taksi transfer hizmetlerinden yararlanabiliyorsunuz.