Haderslev Otelleri Ara

En uygun Haderslev otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Haderslev otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Haderslev Hakkında

Haderslev Fiyordu vadisinde, Baltık Denizi boyunca 14 kilometre uzanan Danimarka'nın Haderslev şehri, “Kuzeyin Wittenberg'i” olarak da biliniyor. Ülkenin güneyinde, Jutland’a bağlı bir şehir olan Haderslev, zengin ve iyi korunmuş tarihi merkezleriyle de ilgi çekiyor. Kentin adı, antik çağdaki efsanevi kral Hate’den geliyor. Tüm tarihi boyunca fiyordlarda önemli bir geçiş merkezi olan şehrin armasını ise gölet ve fiyort arasındaki en dar nokta olan köprü oluşturuyor.

1192’de resmi olarak şehir unvanını kazanan Haderslev’in parke taşlı dar sokaklarında, geçmişi 1570’lere kadar uzanan restore edilmiş binalarla karşılaşabiliyorsunuz. Köklü tarihini yad eden pazar meydanı Torvet’i çevreleyen bu binaları ile 1984 yılında ‘Yılın Avrupa Kenti’ ödülüne layık görülen eski şehrin atmosferini de en çok yürürken hissedebiliyorsunuz. Meydanda sıralanan Hollanda stilindeki dev evler, 1987 yılında yapılan 14 heykel ile muhteşem katedraller ve tarihini belgeleyen kent müzesi mutlaka gezin diyeceğimiz, görülmeye değer yerlerden. 1290 yılında inşa edilen Haderslev Katedrali şehrin en yüksek noktasında bulunduğundan manzara izlemek için de ideal noktalardan. Haderslev Müzesi ise ülkenin güney bölgesinin ana arkeoloji müzesi olup, Antik Çağ’dan Orta Çağ’a birçok eseri bir arada görebiliyorsunuz. Müzeyi yaz mevsiminde gezdiğinizde halk dansları gibi sayısız etkinliğe de denk gelebiliyorsunuz. Şehri suyun üzerinden görmek için, limandan Haderslev Fiyordu’nu gezdiren çarklı vapura binip nostaljik bir gezi yapabiliyorsunuz.

Komşu şehir Vojens’e kadar uzanan 24 kilometrelik akarsu kanalı bulunan Haderslev’in doğası da hayran bırakıyor. Pamhule Ormanı ile 1994 yılında açılan ve Danimarka’nın ikinci büyük doğa rezervi olan Haderslev Barajı’nda alageyik türlerini, rezervin yakınındaki Hindemade bataklık alanında ise yüzlerce çeşit kuşu gözlemleyebiliyorsunuz. Ulaşım altyapısı mükemmel olan şehirde Haderslev ile Vojens arasında yürüyerek geçebileceğiniz bir de tünel bulunuyor. Danimarka’nın en büyük şehirlerinden olan Aarhus ve Odense’ye şehirden 1 saatlik araç yolculuğuyla ulaşabiliyorsunuz. Kente en yakın havaalanı iç hat uçuşları yapan Sonderborg Havalimanı olup şehir merkezine mesafesi 69 kilometre. Uluslararası Havalimanı ise 77 kilometre mesafedeki Billund Havalimanı ve şehir merkezine tren aktarmalarıyla, havaalanı servisleri ve otobüslerle gelmek mümkün. Dilerseniz havalimanından araç da kiralayabiliyorsunuz.