Sezana Otelleri Ara

En uygun Sezana otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Sezana otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Sezana Hakkında

Slovenya'nın Litvanya bölgesinde, İtalya sınırına yakın bir kasaba olan Sezana, yazılı kaynaklarda 1152 yılına kadar tarihlenen özel bir şehirdir. Bugünse, Slovenya Karst’ın ekonomik, eğitim, tıp ve kültür merkezidir. Bu yönüyle de hem turistlerin hem yerel halkın ilgi odağındadır.

Sezana Botanik Bahçesi, Sezana’nın tam kalbinde yer alıyor. Hem dünyadan hem Karst'ın farklı bölgelerinden bitkilerle donatılan Sežana Botanik bahçesinde güzel bir gün geçirebilirsiniz. 2010 yılında yenilenen Stari Grad Parkı, 19. yüzyılın başlarından günümüze aslına sadık kalarak planlanan bir konak ve parktan oluşuyor. Açık havada zaman geçirmekten hoşlananlar için harika bir seçim olabilir. Mahkeme binası önünde yer alan Memorial Parkı'nda, ulusal bir kahraman olan Albert Gruden'in heykeli bulunuyor. Eski dönemlerde fuar alanı olarak kullanılan parktaki göletin etrafında huzurlu yürüyüşler yapabilirsiniz.

Litvanya mutfağının yerel örneklerini bulabileceğiniz Sezana’da, patates ve domuz etinden yapılan yemekler ön plandadır. Ayrıca levrek, çipura ve yılan balığı da deneyebileceğiniz tatlar arasındadır. Çörek, krep, çorba ve hamurlu tatlılarda da Türk mutfağına yakın lezzetlerini keşfedebilirsiniz.

Sezana, yılın her mevsiminde seyahate değecek bir iklime ve güzelliklere sahiptir. Ancak, sıcak severler, havanın çok daha açık ve ılıman olduğu Mayıs ve Eylül ayları arasındaki dönemi seçebilir.