Liege Otelleri Ara

En uygun Liege otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Liege otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Liege Hakkında

Liege, Belçika’nın Valonya bölgesinin başkentidir. 187 bini aşkın nüfusuyla da Belçika’nın en büyük 3.şehridir. Liege’nin en önemli özelliği ise Belçika’nın Fransızca konuşulan Valonya bölgesinin kültürel merkezi konumda olmasıdır. Nehir limanı bulunan kent, kanallarla Hollanda ve Almanya’ya bağlanır. Avrupa’nın önemli çelik imalat merkezlerinden biri olan Liege’de önemli okullar da vardır. Özellikle de Liege Üniversitesi Belçika’nın önemli üniversitelerinden birisidir.

Genel olarak kasvetli bir havası vardır. Haçlı seferlerinin bu şehirden başlığı öne sürülür. Kentin en önemli meydanı St.Lambert’tir. Bu meydandaki Bishops Sarayı şu anda mahkeme salonu olarak kullanılıyor. Liege’nin merdivenli sokakları ünlüdür. Montagne de Bueren adlı semtte 374 basamaklı meşhur bir sokak vardır. Bu merdivenleri tırmana bilirseniz kentin manzarası şahanedir.

Liege’de yazlar serin kışlar ise soğuk geçer. Gezmek için bahar ya da yaz aylarını tercih edebilirsiniz ancak baharda da yağış daha çok olduğu için yaz daha doğru bir seçenek olur. Büyük bir şehir olmadığı için kenti bir günde kolayca gezebilirsiniz.
 

 

Liege Galeri