Spa Otelleri Ara

En uygun Spa otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Spa otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Spa Hakkında

Spa kenti termal su turizmi ile tanınan ve tüm dünyaya ‘spa’ kavramını yayan bir Belçika şehri. Avrupa'nın farklı kültürlerinden etkienen şehir Fransa, Almanya ve Hollanda’ya yakın bir konumda bulunuyor.

Belçika’nın güneyinde Liege eyaletinde bulunan şehir, ormanlarla kaplı Ardennes Dağları’nda bir vadide yer alıyor. Doğal mineral kaynakları ve kaplıcaları ile ünlü, dünyaya maden suyu ihraç eden Spa şehrinin adı ise Latince ‘sanitus per aqua’ (sudan gelen sağlık) kelimesinin kısaltılmışı. Roma döneminde de bilinen kaplıcaların 1326 yılında yeniden keşfedilmesiyle 18. yüzyılda Avrupa krallarının ve önde gelen zenginlerin şehri olarak zirveye ulaşan Spa, Birinci Dünya Savaşı’nda Alman ordusunun da genel merkezi olarak kullanılyor.

Günümüzde Belçika devlet tıbbi sağlık merkezi, kış sporları üssü, at ve araba yarışları parkuru ile yerli yabancı birçok turist ağırlayan şehrin eğlence tesisleri ve müzeleri de görülmeye değer. Spa’ya çok yakın konumdaki Francorchamps köyünün her her yıl Belçika Grand Prix'ine ev sahipliği yapması ve 1888’deki dünyanın ilk güzellik yarışmasının burada gerçekleşmesi kenti dünyada daha bilinir kılıyor. Hiçbir yerde göremeyeceğiniz ve oldukça ilginç bulacağınız Çamaşırhane Müzesi ise Spa’nın en ilginç müzesi. Sabunla çamaşır yıkama tekniklerinden ilk ahşap çamaşır makinesine kadar temizliğin inceliklerine değinen müzeyi Vieux mahallesinde gezebiliyorsunuz. 1878 yılında inşa edilen Leopold II Galerisi Belçika’nın ulusal mirasını yansıtan süslü çeşmeleri, dingin gölü, ağaçlıklı patikaları ve The Seven O’clock Parkı’yla şehrin en keyif veren noktalarından. Hemen yanındaki 1763’de kurulan casinosu da şehri turizm açısından çekici kılıyor. Kent korunan bir peyzaj içinde tutularak su kaynaklarının temiz kalması sağlanıyor. Şehirde her yıl temmuz ayında yapılan ve çok büyük bir müzik organizayonu olan Les Francofolies Festivali ise yüzbinlerce ziyaretçiyle dolup taşıyor.

Belçika’nın Spa şehrine havayoluyla yapacağınız ulaşımlarda inebileceğiniz en yakın havaalanı uluslararası ve iç hat uçuşlarına sahip Liege Havaalanı. Havaalanı ile şehir arasındaki mesafe 56 kilometre olup otobüs, taksi veya araç kiralayarak ulaşım sağlayabiliyorsunuz.