La Louviere Otelleri Ara

En uygun La Louviere otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz La Louviere otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

La Louviere Hakkında

Ülkenin Hainaut bölgesi sınırlarına dahil olan La Louviere, eski bir madencilik sahası. İtalya’nın Foligno ve İspanya’nın Cordoba şehirleriyle kardeş kent olan şehir bulunduğu bölgenin pek çok alanda merkezi sayılıyor. La Louviere, Belçika’nın batısında yer alıyor.

Bir kurdun küçük çocuğa annelik yapmasına dair anlatılan Roma efsanesi şehre dayanıyor. 19 Yüzyıl’dan itibaren gelişmeye başlayan şehirde bu dönemden sonra inşa edilen yollar, kanallar ve demiryolları sayesinde kömür ticareti önem kazandı. Sonraki yıllarda ise La Louviere ticaret yapmak isteyenleri kendine çekti ve nüfus arttı.

Şehirde dolaşırken eski madencilik alanlarını, 13 ve 16. yüzyıllara tarihlenen şapelleri görebilirsiniz. Ayrıca şehir merkezindeki evler de oldukça ilgi çekici. İlginç müzeleri gezmekten keyif alıyorsanız, şehrin ticari geçmişine tanık olabileceğiniz Kömür Madenciliği Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Modern sanatla içli dışlı olan ziyaretçiler ise yakınlarda bulunan Güzel Sanatlar Müzesi’ni gezebilirler.

La Louviere’de hava sıcaklıkları mevsimlere bağlı olarak değişim gösteriyor. Ne çok sıcak ne de çok soğuk olmayan bir iklime sahip şehirde kış aylarında termometreler genellikle 2-4 dereceyi gösteriyor. Yazın sıcak günlerinde sıcaklık ölçümleri ise 19-20 derece civarında.

Laetare adı verilen festival şehirde düzenlenen etkinliklerden en önemlisi. Üç gün süren festival boyunca çeşitli gruplar sahne alıyor. La Louviere özellikle festival coşkusunun yaşandığı bu günlerde görülmeye değer.