El Chalten Otelleri Ara

En uygun El Chalten otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz El Chalten otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

El Chalten Hakkında

Muhteşem dağlarıyla dünyanın dört bir yanında ‘dağcı rüyası bir şehir’ olarak betimlenen El Chalten, büyüleyici bir manzara sunan yollarıyla da trekkingin ulusal başkenti sayılıyor.

Güney Arjantin’in Patagonya bölgesinde, eski bir buzul havzasında bulunan El Chalten, Vueltaş Nehri ile Fitz Roy Dağı arasında uzanıyor. Kent, Santa Cruz'un batısında Andes'in ise güneyinde yer alıyor. Dağ anlamına gelen ‘Chalten ‘adını Tehuelches Kızılderililerinden alan şehir, 1980’lerin başında Şili’yle sınır çatışması sonucu kurulan Arjantin’in ikinci genç şehri olma özelliği taşıyor.

Kentin muhteşem doğası Patagonya bozkırları ile sık ormanlardan oluşuyor. Yeşil, mavi ve beyaz renklerle boyanmış bir portre gibi görünen şehri keşfetmek ve doğal güzelliğin tadını çıkarmak için yapılacak en güzel aktivite ise yürüyüş. Şehrin keşfi için ayrıca dağ bisikleti, at ve ATV turları da düzenleniyor.

Monte Fitz Roy ve Cerro Torres Dağları ise Patagonya’nın en etkileyici zirvelerinden olup dağcılarında gözdesi konumunda. Arjantin’in en güzel milli parklarının bulunduğu bölgede kent ayrıca bir üs görevi görüyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Los Glaciares Milli Parkı bu parklardan biri ve kentin gözbebeği sayılıyor. Capri Lagünü, Laguna de los Tre, Viedma Gölü, Piedras Blancas Buzulu da bu dağ kentinin görülmeye değer manzaraları arasında bulunuyor.

Kentin sokakları da şehrin atmosferine canlılık katıyor. Hediyelik eşya satan dükkanlar, tütsülenmiş alabalık satan tezgahlar, restoranlar ve barlar özellikle yaz aylarında turistlerin aktivite sonrası en rağbet gösterdiği yerler arasında bulunuyor. Kış mevsiminin tam dağcılara göre olduğu şehirde yazın hissedilen sıcaklık 3 derece ile 15 derece arasında değişiyor.

El Chalten’e en yakın havaalanı El Calafate Uluslararası Havaalanı ve Arjantin El Chalten'in merkezine 201 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Havaalanından araç kiralayabilir veya havaalanı servislerini kullanarak aktarma yapabilirsiniz.