Guaruja Otelleri Ara

En uygun Guaruja otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Guaruja otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Guaruja Hakkında

Brezilya’nın Sao Paulo eyaletine bağlı Guaruja, eyaletin her daim yoğun ve popüler tatil beldelerinden. Sao Paulo’nun merkezine yaklaşık 90 kilometre uzaklıktaki şehir pek çok harika plaja ev sahipliği yapıyor.

19. Yüzyıl sonlarına doğru gelişmeye başlayan bölge zamanla olağanüstü doğası ve plajlarıyla ‘Atlantik’in İncisi’ unvanını aldı. Sao Paulo’nun gelişmesi ve iki şehir arasında açılan yeni yollar sayesinde popülerliği artan Guaruja, Casado ve Enseada gibi plajlarıyla göz dolduruyor.

Guaruja’da mutlaka yapılması gereken bir aktivite varsa o da hiç kuşkusuz sörf. Şehrin kıyıları çok dalgalı sayılmaz ama her zaman bu heyecan dolu spora uygun. Tombo Plajı ise yüksek dalgaları sayesinde sörf severler için tam bir cennet.

Şehri gezerken yakınlarında bulunan şelaleleri ve yeşil alanları mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bisikletle dolaşmak ve yürüyüş de Guaruja’nın tadını çıkarmak için harika birer seçenek. 

Guaruja’ya kolayca ulaşmak için yaklaşık bir saat uzaklıktaki Sao Paulo’ya uçabilir ve buradan bir taksiye binerek havalimanından doğrudan şehre gelebilirsiniz. Daha ucuz olan otobüslere binmek için ise Sao Paulo Havalimanı’ndan otobüs terminaline gelebilirsiniz. Bölge yılın neredeyse her döneminde Brezilyalı ve yabancı ziyaretçiler arasında oldukça popüler. Bu nedenle ne zaman gelirseniz gelin kalabalık plajlarla karşılaşabilirsiniz.

Guaruja’da şehir içinde pek çok noktaya taksiyle kolayca ulaşabilirsiniz. Taksi ücretinde sahtekarlık pek yaygın değil. Buna karşın önlem almak isterseniz araca bindikten sonra taksimetrenin açık olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Şehre geldiğinizde 700’den fazla deniz canlısına ev sahipliği yapan Acqua Mundo Tema Parkı mutlaka görmelisiniz. Aynı zamanda Güney Amerika’nın en geniş parklarından olan bu yer özellikle çocuklu ailelere uygun. 1584 yılına tarihlenen Barra Grande Kalesi ise gösterişli mimarisiyle göz dolduruyor.  

Yemek konusunda ise onlarca farklı lezzetli alternatif var. Deniz kıyısında bulunan şehirde pek çok balık çeşidini tadabilir, deniz ürünleriyle yapılan ilginç salata ve yemeklerin keyfini çıkarabilirsiniz. Yabancı mutfaklardan örnekleri tatmak isteyenler ise Guaruja’da İtalyan, Çin hatta Arap lezzetlerinden örnekleri deneme şansını yakalayabilirler.