Obertauern Otelleri Ara

En uygun Obertauern otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Obertauern otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Obertauern Hakkında

Avusturya’nın Salzburg bölgesindeki Obertauern, tarihi M.Ö. 4. yüzyıla dayanan en keyifli kış beldelerinden. Tarihin eski dönemlerinde, özellikle de Romalılar zamanında zorlu bir dağ geçidi olan ve dağlarda seyahat edenlere kolaylık sağlayan yerleşimlerin olduğu beldenin kayak cennetine dönüşmesi 1920’lerde ilk kayakçıların buraya gelmesiyle gerçekleşiyor. 1950’li yıllar ise ilk asansörlerin yapıldığı ve tesisleşmenin başladığı dönem oluyor.

Günümüzde Avusturya’nın en karlı kış sporları bölgesi ve en iyi bağlantılı kayak alanı olan Obertauern, 1740 metreden 2526 metreye kadar yükselip, yaklaşık 100 kilometreye ulaşan kayak pistleriyle ilk akla gelen tatil yerlerinden. Beldenin kayak alanı iyi planlanmış 26 asansörden oluşan sistemi ve ara bağlantılı pistlerle oldukça efektif kullanılarak, saat yönünde ve saatin aksi yönde kayabileceğiniz pistlerden oluşuyor. 19 telesiyejiyle 6 T-bar’ı da olan bu pistlere Alpler bölgesinde sadece Obertauern’de rastlanıyor ve adına da ‘Tauern Kayak Pisti’ deniliyor. Ayrıca teleferik ağlarının gelişmişliği ünlülerin de uğrak yeri olan beldenin ününe ün katıyor.

Avusturya’nın kar kasesi olarak da bilinen belde Alp Dağları’nın en uzun sezonuna sahip. Avusturya’da kış ilk burada başlayıp, en son burada bitiyor. Sezon kasım ayı sonundan mayıs ayı başına kadar sürüp, kar 160 gün yerden kalkmıyor. Bölgede kayak pistleri her seviye için uygun olup eğitici kurslar ve okullardan da yararlanabiliyorsunuz. Kayak ve snowboard tutkusu olanlar için pistleri kadar her beklentiyi karşılayan konaklama imkanları da gelişmiş beldenin, gece eğlenceleri de oldukça keyif verici. Temiz havası ve ağaçlıklı dokusuyla ruha dokunan manzarası da görülmeye değer.

Obertauern’a havayoluyla yapacağınız ulaşımlarda inebileceğiniz en yakın havaalanı Salburg’da bulunuyor ve beldeye mesafesi 92 kilometre sürüyor. Bu mesafeyi dilerseniz taksiyle, dilerseniz araç kiralayarak gidebiliyorsunuz.