Algiers Otelleri Ara

En uygun Algiers otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Algiers otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Algiers Hakkında

Cezayir, ülkesiyle aynı ismi taşıyan Kuzey Afrika'nın Cezayir ülkesinin başkentidir. Yaklaşık 300 yıl Osmanlı İmparatorluğu egemenliğinde kalmasına rağmen şehirde daha çok Fransız sömürgeciliğinin izlerini görebilirsiniz. Eğer Fransýzca biliyorsunuz hiç zorlanmazsınız. Ana dili Arapça olmasına rağmen Fransızca da Cezayir'de en az Arapça kadar yaygın bir dildir. Afrikalı ama Fransa ve batılı izlerini taşıyan ve pek çok Avrupalının yaşadığı bir kenttir Cezayir.
 
Arapça Adalar anlamına gelen Cezayir'de özellikle liman ve çevresinde evler beyaz, pencereleri mavi boyalıdır. Bu yüzden kentin bir diğer adı da Beyaz Şehirdir. Cezayir'de UNESCO tarafından koruma altına alınan Kasbah Bölgesi, Hasan Paşa Sarayı, Camii el-Kebir, Camii el-Cedid, Kahveler Mahallesi, Notre Dame d'Afrique, Cervantes Heykeli, Güzel Sanatlar Müzesi, Kültür Sarayı, Hama Mahallesi, Safir Camisi gibi yerler gezilebilir. Kasbah Bölgesi, Barbaros Hayrettin Paşa zamanında tepede kurulan ve bugün UNESCO'nun koruma altına aldığı dar sokakları ve tarihi binalarıyla harika bir yerdir. Yine Fransızların yaptırdığı Notre Dame Kilisesi de en çok ziyaret edilen yerlerdir. Kiliseye teleferikle çıkabilirsiniz.
 
Cezayir'de kafe ve eğlence yerleri boldur. Kafe, restoran bar disko gibi çok sayıda eğlence yeri bulabilirsiniz. Didouche Mourad Caddesi, alışveriş konusunda en çok seçenek sunan yerdir. Cezayir'de Akdeniz iklimi görülür. Yazlar sıcak ve kurak geçer, ortalama 30 derece sıcaklık gece ise 20 derecelere kadar düşer. Kışın ise 10-15 derece sıcaklık ortalama vardır ve yağış görülür. Gezmek için en uygun zamanları ilkbahar ve sonbahar ayları olduğunu söyleyebiliriz. Nisan-Mayıs ve Eylül-Ekim ayları en ideal zamanlarıdır. Cezayir'in uluslararası uçuşları genelde Houari Boumediene Havalimanı üzerinden yapılır. İstanbul'dan direk uçuşlar vardır. Bu havaalanı şehrin güneydoğusundadır ve kent merkezine otobüs, metro ve taksi ulaşım vardır.
 

 

Algiers Galeri