Manali Otelleri Ara

En uygun Manali otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Manali otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Manali Hakkında

Büyük bir bölümü dağlık tepeler ile el değmemiş çam ve sedir ormanlardan oluşan Manali, Kuzey Hindistan’daki Himachal Pradesh bölgesinde yer alan küçük bir kasaba. Ünü tüm Hindistan’a yayılmış meşhur Beas Nehri’ne de ev sahipliği yapan Manali, Kullu Vadisi’nin kuzey ucunda konumlanıyor. Yaklaşık 9 binlik nüfusa sahip olan kasaba, Hindistan’ın en turistik yerleşim yerlerinden biri olmasının yanı sıra Lahaul, Spiti ve Leh’e yakınlığıyla da dikkat çekiyor. Himachal Pradesh eyaletinin başkenti Shimla’nın yaklaşık 270 km kuzeyindeki Kullu District’te yer alan Manila, ülkenin federal başkenti olan Delhi’ye ise 544 km mesafede bulunuyor.

Yıl boyunca nefes kesen manzaralar sunan Himalayalar’ın tam ortasında yer alan Manali’deki zirve noktalar, hareketli ara sokaklar, Eski Kent ve çevresindeki yapılar, Beas Kund, Chandrakhani Geçidi, Rohtang Geçidi, Parvati Vadisi Solang Vadisi ve şirin kafeler kesinlikle görülmeye değer. Özellikle deniz seviyesinden 3979 metre yükseklikteki Rohtang Geçidi, Hindistan’da macera turizmi der demez ilk akla gelen yerlerden biri. Yakınındaki Dassaur Gölü ve Beas Kund bilhassa kış aylarında kartpostalları kıskandıracak manzaralar sunuyor. Ayrıca Manali’ye kadar gitmişken zirve noktalara tırmanma ya da trekking yapma gibi bir düşünceniz varsa bununla ilgili eğitim veren ve turlar düzenleyen şirketlerle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca bölgede kayak, rafting ve macera sporları da yapabilirsiniz.

Halk arasında “Vadilerin Kraliçesi” olarak da adlandırılan Manali, adını antik dönemde Hintliler için kutsal sayılan Manu’dan alıyor. Geçmişten bugüne Hint kültüründeki değişimleri gözler önüne seren Manali’nin gastronomi, sanat, eğlence, dini kutlamalar, festival ve etkinlikler vb. açısından çok renkli bir yerleşim yeri olduğunu söylemek mümkün.

Her bütçeye uygun konaklama tesisi ve yeme içme mekanının olduğu Manali’de uygun fiyatlara tatil yapmak aslında hiç de zor değil. Kasabanın en ünlü bölgesi olan Mall Road boyunca ve Old Manali’nin (Eski Kent) çevresinde çok sayıda bütçe dostu otele denk gelmeniz muhtemel. Nehir kenarında konumlanan tesisler ise biraz daha pahalı olabiliyor. Manali’ye ulaşım ise Bhuntar Havalimanı (Manali’ye en yakın; 50 km uzaklıkta) varışlı uçuşlarla sağlanıyor.