Tegucigalpa Otelleri Ara

En uygun Tegucigalpa otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Tegucigalpa otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Tegucigalpa Hakkında

Honduras’ın başkenti olan Tegucigalpa halk arasında kısaca Tegus olarak anılıyor. Resmi dili İspanyolca. Şehir büyük maden yataklarına sahip ve hiç demiryolu bulunmuyor. Ulaşım daha çok uçak, otobüsler ve tuktuklar ile sağlanıyor.

Tegucigalpa’da tropikal iklim hüküm sürüyor. Yüksek ve dağlarla çevrili bir coğrafi konumda bulunduğundan diğer tropikal iklim kuşağındaki şehirlere nazaran daha serin olduğu söylenebilir. Yıl boyu ortalama sıcaklık 23 derece civarında ölçülürken mayıs – ekim ayları arasında yoğun yağışlar görülüyor. Şehri ziyaret etmek için en uygun zaman kasım – şubat dönemi olarak kabul ediliyor.

Los Dolores Sarayı ve Kilisesi, Aziz Mikail Kilisesi, Ulusal Müze, La Tigra Parkı, El Picacho Parkı ve Legislativo Sarayı geziniz sırasında görmek isteyebileceğiniz yerlerden. Miguel Cervantes Caddesi üzerindeki mağazalardan yerel ürünler ve hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Seramik hediyelikler, yöresel giysi ve takılar, kahve ya da puro alabilirsiniz.

Şehirde bulunduğunuz sürece yöresel yemekleri deneyebileceğiniz birçok restoran görebilirsiniz. Kıyma, un, pirinç, sığır eti, fasulye gibi bilindik malzemelerden yapılan tamale, baleada ile carne asada klasik lezzetlerden. Şehrin yerel biraları da denenebilir. Ayrıca şehirde farklı tropikal meyveler de bulabilirisiniz. Risk almayı sevmeyenlerdenseniz dünyaca tanınmış birçok fast-food zincirinin şehirde şubeleri bulunuyor. Tegucigalpa’da gece hayatı çok hareketli değil ve güvenliğiniz için merkezi yerlerde bulunan büyük ve tanınmış mekânları tercih etmeniz öneriliyor.0020

Tegucigalpa çok güvenli bir şehir değil. Özellikle kapkaççılık ve yan kesicilik gibi olaylara sık rastlanıyor. Turistlerin özellikle geç saatlerde yalnız kalmamaları ve ıssız yerlerde dolaşmamaları tavsiye ediliyor. Yanınızda yüklü miktarda nakit bulundurmamaya ve değerli takılar takmamaya özen gösterin. Taksiye ve tuktuka binerken mutlaka gideceğiniz yer konusunda önceden anlaşın ve ücret için pazarlık yapın.

Tropikal ve egzotik bir deneyim yaşamak için Tegucigalpa’yı ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize zorunluluğu bulunmuyor.