Frantiskovy Lazne Otelleri Ara

En uygun Frantiskovy Lazne otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Frantiskovy Lazne otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Frantiskovy Lazne Hakkında

Çek Cumhuriyeti’nde Almanya sınırına yakın konumlanan Frantiskovy Lazne, ünlü Alman yazar Goethe’nin ‘yeryüzü cenneti’ olarak tanımladığı bir şehir. Dünyanın ilk çamur kaplıcası olan şehrin kuruluşu 18. yüzyılda, Avusturya İmparatoru 1. Franz döneminde oluyor. Şehir ismini de imparator kurucusundan alıyor. Üç ana Bohemya kaplıcasından en küçüğü olan Frantiskovy Lazne’de Johann Strauss, Kafka, Beethoven gibi sanatçıların da çamur banyolarında tedavi olduğu söyleniyor. Şehrin spalarının açılış tarihi ise 1793 ve kas, iskelet sisteminin yanında kadriyovasküler hastalıklara, kısırlık gibi problemlere de iyi geliyor. Şehrin simgesi ise tıpkı Belçika Brüksel’deki gibi, adına Frantisek denilen ve mucizevi güçlere sahip olduğu düşünülen bir küçük çocuk heykeli. Splarıyla anılan şehrin bir diğer özelliği mimari başyapıt sayılabilecek birçok tarihi binaya sahip olmasıyla öne çıkıyor. Kynzvart Şatosu, Premonstratensian Manastırı, Seeberg kalesi bu eserlerden sadece birkaçı. Singing Çeşmesi, Kelebekler Evi ve Çek Cumhuriyeti’nin ikinci büyük tarihi kütüphanesi de şehirde gezilecek yerlerden.

Frantiskovy Lazne’nin yaklaşık 5 kilometre dışında kalan kalesiyle bilinen Cheb ise yarı ahşap evleri ise farklı atmosferlerden. Şehir korumalı peyzaj alanı ve tabiat parkı arasında bir konuma sahip olduğundan parklarında doğayla iç içe geçmiş dokusunu hissedebiliyorsunuz. Şehrin bisiklet yolları ve yürüyüş parkurları da güzelliklerini keşfetme fırsatı veren ulaşım yöntemlerinden. Bölgede birçok sanat galerisi ve müze bulunuyor. Spa mevsiminin açılışı, caz festivali gibi aktiviteler de atmosferini renklendiriyor.

Frantiskovy Lazne’ye havayoluyla gelmek istediğinizde ineceğiniz en yakın havaalanı şehre 55 kilometre uzaklıktaki Karlovy Vary Havaalanı. Bu mesafeyi otobüs, taksi ve araç kiralayarak gidebiliyorsunuz.