Kazimierz Dolny Otelleri Ara

En uygun Kazimierz Dolny otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Kazimierz Dolny otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Kazimierz Dolny Hakkında

Vistula Nehri kıyısında yer alan ve alçak ormanlık tepelerle çevrelenen Kazimierz Dolny, aynı zamanda etkileyici tarihi mekanlara ev sahipliği yapıyor. Uzun yıllardan bu yana şehir; benzersiz ve yaratıcılığı besleyen atmosferiyle sanatçılar, yazarlar, mimarlar ve bugün de turistler için bir cazibe merkezi halindedir.

Varşova’dan günübirlik ziyaretlere de açık olan Kazimierz; eski ahşap kuyuya sahip pitoresk Pazar Meydanı, bir kalenin kalıntılarının bulunduğu 14. yüzyıldan kalma bir kilise ve özel manzaralarıyla birkaç tepenin hakimiyetindedir. Polonya’da eşine az rastlanan bohem havasıyla festivallere, açık hava sinemalarına ve sanat sergilerine ev sahipliği yapan Kazimierz’de dolu dolu bir tatil geçirebilirsiniz.

Kazimierz Dolny'de, Rynek olarak bilinen görkemli bir pazar meydanı şehrin en önemli buluşma noktalarından biridir. Meydanın kalbinde bulunan eski kuyu çevresinde barlar, sanat galerileri ve kafelere dönüştürülen tarihi yapılarda zaman geçirebilirsiniz. Şehrin kıyısında, Polonya kırsalının tipik bir örneği için Korzeniowy Dol Gorge'a gidebilirsiniz. Gorge'de, ağaçlar ve yeşillikler arasındaki yürüyüş rotalarına girebilirsiniz. 1300'lü yıllarda kurulup, 1600'lü yıllarda Rönesans tarzında yeniden inşa edilen Vaftizci Aziz John Kilisesi, kale kalıntılarının eteklerinde hafif bir tepede yer alıyor. Bu etkileyici yapı ve çevresini gezmek için bir gününüzü ayırabilirsiniz. 13. yüzyıldan günümüze ulaşan Kazimierz Dolny Kalesi, bugün bir müze olarak hizmet veriyor. Kale avlusu, seyir terası ve mahzenlerdeki tarihi eserleri gezmek için yarım gününüzü ayırabilirsiniz. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra şehrin nüfusundan silinen Yahudileri anmak üzere tasarlanan Holokost anıtı, mezar taşları ve şu an kafe olarak hizmet veren eski Yahudi sinagogunda zaman geçirebilirsiniz.

Muhteşem bir manzara izlemek isterseniz Haçlar Tepesi’ne çıkabilirsiniz. Tepeye adını veren bu üç kutsal haç, bölgedeki 1708 kolera salgınının kurbanları için bir anıt olarak özel bir anlam taşıyor. Şehrin manzarasının yanı sıra, Polonya'nın en uzun nehri olan Wisła’yı da tepeden izleyebilirsiniz. Şehrin sanatsal cazibesini keşfetmek için çok sayıdaki sanat galerileri içinde, meydandaki Goldsmith Art Museum ve Kazimierz Confraternity of Art’ı mutlaka görmelisiniz.

Polonya mutfağının yerel lezzetlerini tadacağınız Kazimierz Dolny'de kırmızı et başrolde olsa da, vejetaryenler için de uygun menüler bulmak mümkün. Kazimierz Dolny'ye seyahat için en uygun dönem Mayıs ve Ekim ayları arasındadır.