Kahramanmaraş Otelleri Ara

En uygun Kahramanmaraş otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Kahramanmaraş otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Kahramanmaraş Hakkında

Akdeniz Bölgesi’nin doğusunda yer alan Kahramanmaraş, kuzeyde Kayseri, Sivas ve Malatya, güneyde Osmaniye ve Gaziantep, doğuda Adıyaman, batıda ise Adana ile komşu. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz’in kesişim noktasında konumlanması tarihteki önemini artırmıştır.

İlk yerleşim belirtileri Paleolitik çağa kadar uzanan Kahramanmaraş’ın ilk olarak Hitit medeniyetine ev sahipliği yaptığı düşünülür. Asur, Med, Pers, Makedonya, Roma, Selçuklu, Bizans ve Osmanlı gibi birçok devletin de Kahramanmaraş üzerinde hakimiyetleri olmuştur. Hem Müslüman hem de Hristiyan toplumların yaşadığı bir il olmasından dolayı her iki dinin de kültürel ve tarihi izlerini taşır.

Milli mücadele yıllarında İngiliz ve Fransızlar tarafından işgal edilen Maraş halkı, bu işgallere karşı ayaklanma cesaretini gösterip şehirlerini kurtarmışlar. Bu başarı milli mücadele için önemli rol oynadığından şehir Kahramanmaraş adını almıştır.

Tarih sahnesinde böyle önemli bir yeri olan Kahramanmaraş’ta Taş Köprü, Germenicia Antik Kenti, Geleneksel Maraş Konakları, Taş Han, Tarihi Maraş Kalesi, Elbistan Ulu Camii ve Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında. İl merkezine 55 kilometre uzaklıkta yer alan Başkonuş Yaylası ve üst üste 3 mağaradan oluşan Döngel Mağaraları ve Köyü’ne giderek Kahramanmaraş’ın doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Kahramanmaraş’a 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kahramanmaraş Havalimanı, şehre havayoluyla ulaşım için oldukça büyük bir kolaylık sağlıyor. Üstelik belediye, havalimanından şehir merkezine gelen yolcu servisleri hizmeti de veriyor. Kahramanmaraş’a Türkiye’nin birçok ilinden otobüs seferleri de düzenleniyor.

Kahramanmaraş’ta oda kahvaltı konseptinde hizmet veren şehir otelleri bulunuyor. İş seyahatleriniz için de tercih edebileceğiniz bu otellerde toplantı ve konferans salonları da var. Şehir merkezine yakın olan otellerde konaklayarak Kahramanmaraş’ta gezeceğiniz yerlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kahramanmaraş Galeri

Kahramanmaraş Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Ocak Mayıs 1134,90 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Kahramanmaraş Seyahat Yazıları

Kahramanmaraş Sıkça Sorulan Sorular

Kahramanmaraş’ta bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Kahramanmaraş’taki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Ramada Plaza Kahramanmaraş ve Orkis Palace Thermal Spa bulunuyor.

Kahramanmaraş’ta bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Kahramanmaraş’taki popüler ucuz oteller içerisinde Tayfun Hostel, Hotel Ceyhan ve Tekirhan Otel bulunuyor.