Caracas Otelleri Ara

En uygun Caracas otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Caracas otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Caracas Hakkında

Güney Amerika ülkesi Venezuela’nın başkenti Caracas, 5 milyonu aşkın nüfusuyla da kalabalık bir kenttir. Deniz kenarı yerine daha içeride iki dağın arasındaki bir vadide kurulmuş bir şehirdir. Kahve, kakao ve deri ihracı yapar, petrol de kentte oldukça ucuzdur.

Kente gidenlerin ilk ziyaret ettiği yer teleferiktir. 2600 metre yükseklikteki Avila tepesine kadar çıkan teleferik yolculuğu sonrası sizi harika bir manzara karşılar. Caracas’ta ayrıca eski yerleşim yeri olan El Hatillo, Colonia Tovar Kasabası, Plaza Sucre, Chacohia, Parque Central, San Francisco Kilisesi, Miranda Parkı gibi yerler gezilebilir. Eğer dağ yürüyüşüne meraklıysanız Avila Dağı yürüyüş turlarına da katılabilirsiniz.
 
İspanyol sömürgesi Diego de Losada’nın kurduğu bu şehirde, havalimanı ise deniz kenarında yapılmış. Havalimanından kent merkezine kadar giden bölgede ise gecekondu bölgeleri yer alıyor. Kentte suç oranı yüksek, bu yüzden turistik bölgeler dışında ve özellikle geceleri tek başınıza dolaşmanız pek tavsiye edilmez. Caracas’ta tropikal iklim hüküm sürer. En yüksek sıcaklıklar Haziran ve Temmuz aylarında görülür. Kış boyunca yağmur yağar, yıl boyunca da sıcaklıklar genelde 20 derece civarındadır. Ancak yağmur nedeniyle gezmek için yaz aylarını tercih edebilirsiniz. Yeme içme konusunda hem Latin mutfağı hem de deniz ürünlerini rahatça bulabilirsiniz. Döviz bozdurmakta da zorlanmazsınız. Havalimanından kent merkezine ulaşım konusunda ise güvenlik gerekçesiyle taksi tercih edebilirsiniz.
 

 

Caracas Galeri

Caracas Şehir Rehberi