Shkoder Otelleri Ara

En uygun Shkoder otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Shkoder otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Shkoder Hakkında

Arnavutluk’un en güzel tarihi yerleşimlerinden olan İşkodra, ülkenin kuzeybatısında yer alıyor. Geçmişten günümüze bölge için önemli bir merkez olan şehir, Adriyatik Denizi kıyılarına yakınlığı sayesinde bölge ticaretinde kilit rol oynayan yerlerden.

Ülkenin önde gelen pek çok eğitim kurumuna ve sanayi kuruluşuna ev sahipliği yapan şehir, hemen yakınlarında bulunan İşkodra Gölü’yle turistleri cezbediyor. İşkodra’yı ziyaret ettiğinizde farklı uygarlıkların mirasını günümüze taşıyan olağanüstü tarihi eserleri görerek büyülenebilirsiniz. Özellikle Türk hakimiyeti döneminden bugünlere dek ulaşan Kurşun Camii, İşkodra Kalesi ve hamamı mutlaka görmeli, gezinizi ölümsüzleştirecek fotoğraflar çekmelisiniz.

Ulusal Fotoğraf Müzesi hem şehrin hem de ülkenin göz kamaştıran tarihine fotoğraflar eşliğinde tanıklık etmek isteyenler için harika bir yer. Osmanlı tarihine özel bir merakı olanlar ise İşkodra Tarih Müzesi’nde sergilenen eserleri incelemeden kesinlikle şehir gezisine son vermemeliler.

Eğer yeterince şanslıysanız, İşkodra’nın birbirinden keyifli festivallerinden birine denk gelebilir, karnaval havasında geçen kutlamaların bir parçası olabilirsiniz. Caz severleri hayli mutlu edecek İşkodra Caz Festivali ve İşkodra Karnavalı, bu etkinlikler arasında en fazla dikkate değer alternatiflerden bazıları.  

Yıl boyunca çok büyük sıcaklık farkları ölçülmeyen şehir neredeyse her mevsimde ziyarete elverişli. Buna karşılık gezinizi ilkbahar sonuna veya yaz başlangıcına denk getirdiğinizde şehirden hiç olmadığı kadar fazla keyif alacağınıza emin olabilirsiniz.

Hava sıcaklıklarının rahatça yürümeye elverişli olduğu günlerde rengarenk İşkodra sokaklarında yürümek apayrı bir zevk kaynağı. Üstelik buralarda daha önce benzerini tatmadığınız türden nefis yemekleri deneme şansı bulacağınızı unutmayın. Pek çok konuda İtalyan etkisinde kalan şehirde pizzalar oldukça iddialı. Yemeğin ardından tatlılardan atıştırmak isterseniz de çikolatalı pudinge ve sufleye yer açmayı sakın ihmal etmeyin.