Szentendre Otelleri Ara

En uygun Szentendre otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Szentendre otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Szentendre Hakkında

Macaristan’ın kuzeyinde, Tuna Nehri kıyısında yer alan Szentendre, başkent Budapeşte’nin şehir merkezine sadece 22 km mesafede yer alan oldukça küçük bir şehir. Arnavut kaldırımı sokakları ve Ortaçağ'dan kalma yapıları ile zamanın dışında bir havası bulunur.

Altmış hektarlık bir alanda bulunan ve Macaristan folklorunu yakından tanıma fırsatı sunan Açıkhava Etnoğrafya Müzesi Szentendre ziyaretçilerinin en çok ilgisini çeken noktalardan. Eski kent meydanı ve çevresi tarihi dokusu ile adım adım gezilmeyi ve fotoğraflanmayı bekliyor. Szentendre çok sayıda sanatçının yaşamak için seçtiği bir kent ve müze, sanat galerileri, sanat atölyeleri, kültürel etkinlikler vs bakımından oldukça zengin. Szentendre’de özenle dekore edilmiş restoran ve kafeler bulunur. Lavantalı dondurma Szentendre’de deneyebileceğiniz farklı tatlardan biri. Alışveriş için de kentte hatırı sayılır miktarda alternatif mevcut. Belgrade Katedrali olarak da bilinen Dormition of the Mother of God Katedrali ve Blagovestenska Kilisesi görülmeye değer.

Szentendre ılıman bir iklime sahip. Sıcaklık kış aylarında nadiren eksi değerlere düşer, ortalama 2 derece civarında ölçülür. Yaz aylarında ise ortalama 21 derece civarında ölçülür. Kentin en önemli özelliği yıl boyunca bol yağış alması. Yağış miktarı mayıs, haziran ve kasım aylarında en üst seviyeye ulaşır.