Bengbu Otelleri Ara

En uygun Bengbu otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Bengbu otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Bengbu Hakkında

Ülkenin Anhui eyaletine bağlı Bengbu Çin’in doğusunda yer alan gelişmiş şehirlerden. Nüfusu çevresindeki yerleşimlerle birlikte 1 milyonu aşan Bengbu, Huainan, Suzhou ve Chuzhou gibi şehirlerle komşu. ‘İstiridye Rıhtımı’ olarak anılan şehir 4 farklı bölgeye ayrılıyor.

Şehirde tropikal nemli iklim yıl boyunca etkili. Kış aylarında ortalama sıcaklıklar 2-3 derece civarındayken yaz geldiğinde 23-24 dereceye yükseliyor. Bölgede etkili olan nem yaz mevsiminde sıcaklığın daha yüksek hissedilmesine neden olabiliyor. Mevsim geçişlerinde ise bölgesel yağışlar görülebiliyor.

Şehrin ekonomisinde gıda üretimi geçmişten günümüze önemli bir yer tutuyor. Gıdanın dışında bölgede gelişen diğer sektörler ise elektronik, cam üretimi, tekstil ve kimya. Ayrıca son dönemlerde turizmin gelişim göstermesiyle bu sektöre yönelik çalışmalar önem kazanıyor. Tüm bunların dışında bölge fıstık üretiminde hayli gelişmiş durumda.

Yeme içme konusunda ise Yanhuai kültürünün etkisinden söz etmek mümkün. Genellikle baharatlı ve tuzlu yemeklerden oluşan Bengbu yemeklerinde kızartmalar önemli yer tutuyor. Şehirde ayrıca fırında pişmiş veya haşlanmış alternatiflere çokça rastlayabilirsiniz. Üstelik Çin mutfağının yanı sıra Tayvan ve Japon kültürlerinden nefis lezzetleri de burada bulabilirsiniz.

Şehrin havalimanı bir süredir düzenli uçuşlarda kullanılmıyor. Bengbu’ya ulaşmak için trenleri tercih edebilirsiniz. Şehirden ülkenin başkenti Pekin’e ve Şanghay gibi büyük şehirlere saatlik olarak hareket eden trenlere binerek ulaşabilirsiniz.

İtalya’nın Bergamo ve Japonya’nın Osaka şehirleriyle kardeş şehir Bengbu’da görülebilecek pek çok harika yer var. Şehre çok da uzak olmayan nefes kesici güzellikteki Longzi Gölü’nü mutlaka ziyaret etmelisiniz. Yüzyıllar öncesinden beri burada bulunan ağaçlarıyla aynı zamanda tarihi bir bölge olarak ünlenen gölün civarında eski tapınakları da göreceksiniz.

Bengbu seyahatinizi sonlandırmadan önce ülkeyi ve şehri anımsamanızı sağlayacak hediyelik eşyalardan satın almalısınız. El yapımı renkli bebekler, tablolar, bardaklar, tabaklar şehirdeki hediyelik eşya mağazalarından alınabileceklerden bazıları.