Gdansk Otelleri Ara

En uygun Gdansk otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Gdansk otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Gdansk Hakkında

Polonya’nın bir şehri olan Gdansk (önceki adıyla Danzig), 12.yüzyıldan beri Polonya ile Almanya arasında ihtilaf yaratmıştır. İki ülkenin de kendi topraklarına katmak istediği bu kent, 2. Dünya Savaşı’nın sonunda Gdansk adını alarak Polonya’ya bağlı bir şehir olmuştur. Almanya’da ise kentin Polonya’ya ait olduğu resmen 1990 yılında kabul edilmiştir.

Westerplatte, Artus Court, Uzun Pazar, Motlawa Nehri, Golden Gate, National Museum ve Gdansk 2.Dünya Savaşı Müzesi, kentin gezilip görülmeye değer önemli yerlerindendir. Gdansk ekonomisinde gıda işleme, gemi, petrokimya ve kimya sanayileri hakimdir. Elektronik, telekomünikasyon, bilişim mühendisliği, kozmetik ve ilaç gibi sektörlerin kent ekonomisindeki payı da artmaktadır.

Ayrıca Polonya’nın başlıca liman kentlerinden biri olan Gdansk, Baltık sahilindeki plajlarıyla özellikle yaz aylarında büyük bir turizm merkezi haline gelmektedir. Gdansk denize kıyısı olduğu için hafif ve ılıman bir iklime sahiptir. Bir koruma alanı olan Tricity Landscape Park, doğal güzelliğiyle ilgi çekicidir. Kent sahip olduğu önemli müzelerin yanı sıra her yıl ağustos ayının ilk haftasında, uluslararası bir tiyatro festivali olan Gdansk Shakespeare Festival’e de ev sahipliği yapmaktadır. Gdansk şehri kısaca, turistler açısından bol alternatifli bir tatil deneyimi demektedir. Gdansk hava ulaşımı Gdansk Lech Walesa Havaalanı ile sağlanabilmektedir. Havaalanı, şehir merkezine yaklaşık 16 dakikalık mesafede yer almakta olup havaalanından şehir merkezine toplu ulaşım vardır. İstanbul - Gdansk arası uçuşlar ise 1 veya daha fazla aktarma ile en az 4 saat 5 dakika sürmektedir.

Gdansk Galeri