Dinant Otelleri Ara

En uygun Dinant otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Dinant otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Dinant Hakkında

Belçika’nın Ardenler bölgesinde bulunan Dinant, hem doğal güzellikleriyle hem de şirin atmosferiyle görülmeye değer şehirlerden. Tarih öncesinden bu yana yerleşim yeri olan bölgenin ismi ‘Kutsal Vadi’ anlamına geliyor.

Köln ile Paris arasında köprü konumu olmasından dolayı yüzyıllar boyunca uğruna savaşılan Dinant, günümüzde Meuse Nehri’nin kıyılarını çevreleyen evleri ve dar sokakları ile turizmin gözdesi. Meuse Nehri’ndeki tekne turlarının bir şehir klasiği olduğu Dinant aynı zamanda kano sporunun merkezi olarak da biliniyor. 90 kilometrekarelik yüzölçümüne sahip bu küçücük şehri ortalama bir saatte gezebiliyorsunuz. En güzel şehir manzarasını ise nehirden 100 metre yükseklikte bir falezde yer alan Dinant Kalesi’nden izleyebiliyorsunuz. Küçük bir silah müzesi olan ve 1815 yılında inşa edilen kaleye ya 408 basamak tırmanarak ya da teleferik kullanarak çıkabiliyorsunuz. İçinde Ortaçağ zindanları, 1. Dünya Savaşı’nda kullanılan sığınaklar ve işkence aletlerini görebileceğiniz kale, 2. Dünya Savaşı’nda 700 kasabalının öldürüldüğü yer olarak da Belçika tarihinde önemli bir yer taşıyor.

Şehrin kaleyle birlikte en bilinen simgesel yapılarından biri de adı Collegiate Notre-Dame olan küçük ve sevimli kilisesi. 13. Yüzyıl Gotik sanatını yansıtan kilisenin 16. yüzyıldan kalma armut şeklindeki çan kulesi en ilgi çeken özelliği. Kilise, kalenin konumlandığı uçurumun arkasında bulunuyor. Dinant’ı ilginç kılan bir başka özelliği de saksafonun icatçısı Adolphe Sax’ın evinin burada olması. Önünde bronz heykelinin olduğu evde sene içinde caz konserleri düzenleniyor. Kireçtaşı oluşumlarının çarpıcı görüntüler oluşturduğu Grotte de Dinant, 40 metre yüksekliğindeki Bayard Kayası, üzerinde birçok saksafon heykeli göreceğiniz Charles de Gaulle Köprüsü Dinant’da gezebileceğiniz diğer yerler. Balla pişirilen meşhur kurabiyeleri ise şehri hatırlatacak, alabileceğiniz en güzel hediyelikler arasında.

Brüksel'e 90 km mesafedeki bu valon kentine uçakla geldiğinizde ise Brüksel , Charleroi  ve Liege  havaalanlarından birine inebiliyorsunuz. Havaalanından şehre tren başta olmak üzere, servis ve araç kiralayarak ulaşım mümkün.