Hikkaduwa Otelleri Ara

En uygun Hikkaduwa otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Hikkaduwa otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Hikkaduwa Hakkında

1970’lerden beri giderek popülaritesini artıran Hikkaduwa, zamanla Sri Lanka’nın en turistik beldelerinden biri haline geldi. Hikkaduwa’nın görkemli Budist tapınakları, şirin köyleri ve dalış noktaları buranın turizm anlamında yükselişe geçmesine neden olan başlıca etkenler. Kasım ayından mart ayına kadar sörf yapmaya uygun Hikkaduwa plajlarında sörf ile ilgili ihtiyacınız olacak tüm malzemeleri kiralayabilirsiniz. Rengarenk mercan kayalıkları ve deniz kaplumbağalarını fotoğraflamak içinse bir sualtı kamerası edinebilirsiniz.

Her bütçeye uygun konaklama tesislerinin bulunduğu Hikkaduwa’da ekonomik ve lüks bir tatil yapmak mümkün. Özellikle meşhur Hikka Tranz plajına yakın olmak için Cinnamon Hotel tercih edilebilir. Hikkaduwa’da yapılacak aktivitelerin başında şnorkelle dalış ve sörf geliyor. Hikkaduwa plajları özellikle sörf için oldukça elverişli. Bunun yanı sıra Hikkaduwa genelinde düzenlenen trekking turlarına da katılabilirsiniz. Sörf yapmak içinse Hikkaduwa plajını tercih edebilirsiniz.

Merkeze yakın bir mesafede konumlanan Hikkaduwa Coral Sanctuary’deki tam tamına 70 farklı renkteki mercan kesinlikle görülmeye değer. Deniz kaplumbağalarıyla ünlenen Turtle Sanctuary’ye girmek içinse 500 Sri Lanka Rupisi ödemeniz gerekiyor. Hikkaduwa’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden bir diğeri olan Tsunami Müzesi 2004 senesinde Sri Lanka’da yaşanan felakette ölen 30 bin kişinin anısına yaptırılan bir müze. Ücretsiz giriş yapabileceğiniz müzede yaşanan felaketin ayrıntıları hakkında bilgi almak mümkün.

Hikkaduwa merkezdeki ana cadde boyunca birbirinden şık kafe ve restoranlar yer alıyor. Bu mekanlarda deniz ürünleri başta olmak üzere Sri Lanka mutfağına özgü yerel lezzetler, vejetaryen ve vegan yemekleri ve İtalyan lezzetleri servis ediliyor. Ana caddedeki Get Fresh adlı mekanın en ünlü spesiyallerinden biriyse curry and rice (körili pilav). Kahvede de oldukça iddialı olan Hikkaduwa’da daha önce hiç tatmadığınız kahve çeşitleriyle karşılaşmanız muhtemel.