Alicante Otelleri Ara

En uygun Alicante otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Alicante otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Alicante Hakkında

İspanya'nın en hızlı büyüyen kentlerinden olan Alicante, tarihi limanı ile ünlü bir şehir. Kentin ekonomisinde özellikle turizmin önemli bir yeri var. Alicante şehrinin en güzel yerlerinden biri Santa Barbara Kalesi. Burası oldukça ilgi çekici, görülmeye değer bir yer.

Alicante iklimi genellikle kuraktır. Yazları sıcak ve sakin bir havası vardır. Kışları ise serin geçer. Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgede yazların sıcak ve kışların sert geçmesi de Akdeniz ikliminin belirgin özelliğindendir.

Alicante bölgesinde boğa güreşleri revaçtadır. Halk boğa güreşlerine oldukça düşkündür. Alicante şehrinde halkın çoğu Katolik. Kentte yer alan çok sayıda üniversite ise genç nüfusu artırır. Tahıl ürünlerinin oldukça fazla yetiştirildiği bu şehirde çavdar vb. ürünler çok tüketilir. Kırmızı mercimek ve ayçiçeği ürünlerinin de yetiştirildiği şehir çevresinde tarım önemli bir geçim kaynağıdır. Canlı ve renkli bir kent yaşamına sahip Alicante’de dünya mutfağının farklı lezzetlerinin de tadına bakmak için şehrin restoranları ve kafeleri ziyaretçilerini bekliyor.