Shijiazhuang Otelleri Ara

En uygun Shijiazhuang otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Shijiazhuang otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Shijiazhuang Hakkında

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Hebei eyaletinin başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri olan Shijiazhuang, ülkenin başkenti olan Pekin’e yaklaşık 280 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 2010 yılı verilerine göre yaklaşık 10 milyon kişilik bir nüfusa sahip olan şehirde, nüfusun 3 milyona yakını kentsel kesimlerde yaşıyor. Metropol nüfusu ise yaklaşık 4 milyon olarak biliniyor.

Yarı sanayileşmiş olan şehir, çok hızlı bir büyüme çizgisine sahip olmakla birlikte, nüfusunun da son 30 yıl içerisinde dört kat büyüdüğü biliniyor. Aynı zamanda ulaşım yollarının merkezi konumundaki şehir, başkent Pekin’i koruma amacı ile yapılan bir garnizona ev sahipliği yapıyor. Şehirdeki en büyük problemlerden biri hava kirliliği olmakla birlikte, 2012 yılından beri kömür yerine gaz yakıtlı kazanlar kullanarak bu sorun giderilmeye çalışılıyor.

Muson etkili yarı kurak iklimin yaşandığı şehirde, sıcak ve nemli yaz ayları ile soğuk, rüzgarlı ve kurak kış ayları görülüyor. Bahar aylarında Moğol bozkırlarından gelen kum fırtınalarına rastlanılabildiği gibi, yağış oranı da düşüş gösteriyor. Şehir içerisindeki ulaşımı sağlamak için karayolu, demiryolu ve tramvay kullanılırken, hava yolu ulaşımı ise eyalet merkezindeki Shijiazhuang Zhengding Uluslararası Havaalanı ile sağlanıyor.