Eceabat Otelleri Ara

En uygun Eceabat otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Eceabat otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Eceabat Hakkında

Çanakkale’nin ilçelerinden biri olan Eceabat, Çanakkale Savaşı’nın gerçekleştiği topraklar olması bakımından önemlidir. Çanakkale’ye adım atmadan önce bir bekleme noktası olan, Gelibolu Yarımadası’na ve burada yer alan Şehitler Abidesi’ne ise geçiş görevi gören Eceabat, sahip olduğu iskelesiyle de önemli bir konuma sahiptir. Eceabat, savaş alanı turizminin Türkiye’de en yoğunlaştığı yerlerdendir. Çanakkale Savaşı’nın her ayrıntısının yaşatıldığı ilçede, ziyaret etmeniz gereken sığınaklar ve şehitlikler bulunur. Savaşın yaşandığı alan olan Eceabat Gelibolu Tarihi Milli Parkı sınırları içinde bulunan Anafartalar gibi tarihi köyleri ve Çanakkale Şehitleri Anıtı ilçede ziyaret edilmesi gereken yerlerin en başında yer alır. Gelibolu Tarihi Milli Parkı sınırlarında,  Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Türk Bahçesi ve Türk Şehitliği bulunur.

Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi de ilçede mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Çanakkale Savaşı’nın önemli noktalarının ileri teknoloji simülasyon teknikleriyle ziyaretçilere sunulduğu merkez Türkiye’de bir ilktir. Bölgede ziyarete açık olan diğer önemli noktalar arasında, Eceabat 57.Piyade Alayı Şehitliği, Kesikdere Şehitliği, Atatürk’ün saatinin parçalandığı yer, ilçedeki tepelerden bölgenin en iyi izlenebilen noktası Conkbayırı, savaşın devam ettiği süre boyunca hastahane olarak kullanılan Havuzlar Şehitliği de yer alır.  I.Dünya savaşında önemli bir savunma görevi gören Kilitbahir Kalesi de Eceabat da görmeniz gereken yapılar arasındadır. Küçük Anafartalar’da bulunan Barış Müzesi ve yanındaki  şehitlikler de ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir.  Eceabat, Çanakkale otelleri ile de ön plana çıkıyor. İlçenin doğal güzelliklerini ayaklarınıza seren orman kamplarında ve Çanakkale Boğazı manzaralı otellerinde konaklayabilirsiniz. Çanakkale’den kalkan Eceabat minibüsleriyle ilçeye ulaşabilirsiniz.

Eceabat'ta Nerede Kalınır?

Eceabat Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 356,80 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Eceabat Sıkça Sorulan Sorular

Eceabat’ta bulunan en iyi oteller hangileri?

Eceabat’taki popüler oteller içerisinde Hotel Caeli, The Gallipoli Houses ve Crowded House bulunuyor.

Eceabat’ta bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Eceabat’taki popüler ucuz oteller içerisinde Bahçeli Konak Pansiyon, Boss Hotel ve Doğa Pansiyon Hotel bulunuyor.