Guayaquil Otelleri Ara

En uygun Guayaquil otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Guayaquil otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Guayaquil Hakkında

Resmi adı Santiago de Guayaquil, 2 milyonu aşan nüfusu, ticaret hacmi ve limanıyla Ekvador’un en gelişmiş ve en kalabalık şehri. 1950’lerden bu yana başkent Quito’yu sollayarak büyüyen Guayaquil ülkenin dünyaya açılan kapısı konumunda. Ekvador’un dış ticaretinde önemli bir yer tutan kahve, kakao, muz, karides, kereste ve metalürji ürünleri ile ham maddelerinin ülkedeki son noktası olan Guayaquil, limanları ve doklarıyla ülke ürünlerini dünyaya açıyor. Şehir hafif sanayi üretiminin de ülkedeki en gelişmiş olanlarına ev sahipliği yapıyor.

Şehir 1530’da kuruluşunun ardından yerliler tarafından yok edildi. 1537’de tekrar kuruldu. İspanyol koloni döneminden kalan birçok yapı şehrin en önemli turistik noktalarından…

Guayaquil ile kıyısında bulunduğu körfezin ilk kilisesi olan Santa Domingo Kilisesi ile San Francisco Katedrali bunların başında gelirken şehir, Güney Amerika’nın en büyük ikinci stadyumu olan Estadio Monumental Isidro Romero Carbo’ya da ev sahipliği yapıyor. Şehrin tek havalimanı olan Jose Joaquin de Olmedo Uluslararası Havalimanı. Avrupa ve ABD’nin çeşitli noktalarına da uçuşların gerçekleştiği havalimanı şehrin tam merkezinde yer alıyor.