Ayvalık Otelleri Ara

En uygun Ayvalık otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Ayvalık otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Ayvalık Hakkında

Tarihi dokusu, doğal güzellikleri, sıcak insanları ve kumsalları ile Ege Bölgesi’nin popüler tatil merkezi Ayvalık, Balıkesir’in en sevilen ilçelerinden biri ve her sene çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Taş evleri, renkli sokakları, pırıl pırıl denizi ve lezzetli mutfağı ve turist seven insanları ile dikkat çeken ilçede her bütçeye uygun konaklama seçenekleri bulunuyor.

Ayvalık Otel Bölgeleri

Yaz tatili denince akla ilk gelen bölgelerden birisi olan Sarımsaklı Ayvalık’ın en çok bilinen bölgelerinden ve tesis sayısı olarak en çok seçenek Sarımsaklı’da bulunuyor. Burada her şey dahil oteller, tatil köyleri, butik otel, pansiyon ve apart tarzı konaklama seçenekleri bulunuyor. Sadece oda, tam pansiyon, yarım pansiyon ve alkolsüz otel konseptlerini bu otellerde bulmanız mümkün.

Cunda Adası da Ayvalık’a gelen ziyaretçilerin mutlaka görmesi gereken tarihi bir ada. Adada daha çok butik ve apart oteller bulunuyor. Adanın sahil şeridindeki restoranlarda bir akşam yemeği yemeden dönmemelisiniz.

Ayvalık’ın bir diğer popüler tatil beldesi olan Küçükköy eski Rum evlerinden dönüştürülen pansiyon ve butik oteller ile misafirlerini ağırlıyor.

Ayvalık Merkez de oteller açısından size alternatifler sunuyor. Bu bölgede de apart oteller ve oda kahvaltı seçeneği ağırlıklı olarak bulunuyor.

Ayvalık Otel Temaları

Ayvalık’ta her zevke göre farklı temalarda oteller bulmak mümkün. Doğa ile iç içe sakin bir tatil isteyenler için bungalov oteller de bulunuyor, denizi sığ mavi bayraklı bir plajda deniz tatili yapmak isteyenler için kum plaj, özel plaj ve plaja servis gibi hizmetleri bulunan oteller de. Ayvalık’ta bulunan balayı otelleri Antalya ve Bodrum gibi tatil bölgelerine oranla biraz daha ekonomik olabiliyor. Üstelik bu otellerin bazıları erken rezervasyon ile çok daha uygun fiyatlara rezervasyon imkanı sunuyor.

Ailesi ile birlikte geçireceği özel bir tatil hayaliyle bir aile oteli bulmak isteyenler için bir çok çocuk dostu otel Ayvalık’ta mevcut. Ayvalık’ta bulunan engelli dostu oteller de tekerlekli sandalyeye uygun olarak hizmet verdikleri için engelli misafirler bu otelleri tercih edebilirler.

Konaklayacağınız otelde seçiminize göre deluxe oda, kara manzaralı oda, deniz manzaralı oda ve bahçe manzaralı oda gibi farklı oda tiplerini seçebilirsiniz.

Ayvalık’a Ulaşım

Ayvalık Balıkesir il merkezine 125 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Ayvalık’a ülkenin pek çok şehrinden otobüs ile ulaşım mümkün. Balıkesir Koca Seyit Havaalanı’na yaklaşık 40 km uzakta bulunan ilçeye Bandırma üzerinden deniz yoluyla da ulaşabilirsiniz. Havaalanından otelinize ulaşmak için transfer sistemini kullanabilirsiniz. İlçe içinde ulaşımı dolmuş ve otobüslerle sağlayabileceğiniz gibi bisiklet kiralamak da tercih edilen yollardan biri. Ayrıca Cunda ve Alibey Adası’na Ayvalık merkezden deniz yoluyla seyahat edebilirsiniz.

Ayvalık’ta Gezilecek Yerler

Ayvalık’ta tarihi bir tur atmak için Kemalpaşa Mahallesinde bulunan Ayazma Kilisesi, Sarımsaklı’da bulunan Aya Athanasiu Kilisesi, Taksiyarhis Kilisesi, Ayos Yannis Kilisesi, Taşlı Manastır, Despot Evi, Ayışığı Manastırı, Çamlık Koyu karşısında bulunan Agia Paraskevi Manastırı, Saatli Cami, Hamidiye Camisi, Altınova’da bulunan Hacı Bayram Camisi ve Rahmi Koç Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Tarih ve doğanın iç içe geçmesi, taş işçiliği ve kapıları ile öne çıkan eski Ayvalık taş evleri ile büyüleyici Ayvalık sokakları Ayvalık’ı daha çok sevmenizi sağlayacak.

Ayvalık’ta irili ufaklı 22 ada bulunuyor. Kamış, Çıplak, Çiçek, Kayabaşı, Yumurta, Yuvarlar, Kılavuz, Çıplak, Küçük Maden, Cunda (Alibey), Balık, Güneş, Taşlı, Yelken, Hasır, Dolap, Kız, Poyraz, Tavuk, Tımarhane, Kutu ve Yalnız Adası. İlçenin en sevilen noktalarından biri olan Cunda Adası’nda (Alibey Adası olarak da bilinir) yöreye özgü yiyecekleri tadabilir, Sarımsaklı’ya sadece 2 km uzaklıkta bulunan Şeytan Sofrası’nda eşsiz gün batımını izleyebilirsiniz. Türkiye’de doğal manzara konusunda ilk 3’e girebilecek muhteşem bir yer.

Ayvalık’a 5 km uzaklıkta bulunan, akıllı köy ve sanat köyü olarak ün salmış Küçükköy de mutlaka gezmeniz gereken yerlerden. Kozak Yaylası ise 5 milyona yakın ağaca sahip doğal bir cennet.

Ayvalık’ta Yapılabilecek Aktiviteler

İlçenin sahil şeridinde ve koylarında berrak bir deniz sunan plajların, deniz güneş ve kumun keyfine varabilirsiniz. Özellikle 7 km uzunluğundaki Sarımsaklı Plajı güzelliği ile sizi büyüleyecek. Plajda bulunan kafeteryalar gün boyu misafirlerine hizmet sunuyor. Patricia Koyu, Ortunç Koyu ve Cennet Ada Koyu ise denize girmek için en güzel koylar.

Ayvalık Çarşısı hediyelik eşya almak isteyenler için en çok tercih edilen nokta. Burada el emeği ürünler satan hediyelik tezgahları, dokuma ürünler, yöresel kıyafetler, zeytin ve zeytinyağı bulabilirsiniz. 1970’den beri açık olan ve 4000 metrekare büyüklüğünde devasa bir pazar olan Perşembe Pazarı ise mutlaka gezmeniz gereken ve yöresel ürünleri bulabileceğiniz bir pazar.

Ayvalık’a gidenlerin yapmadan dönmemesi gereken aktivitelerden birisi de tekne turları. Tekne turlarında Çıplak Ada, Kara Ada, Akvaryum Koyu, Badavat Koyu ve pasaportunuz yanınızdaysa Midilli Adası’nı görebilirsiniz.

Ayvalık’ta nisan ayında Ayvalık Tiyatro Festivali, temmuz ayında Altın Kumsal Kültür ve Turizm Festivali, ağustos ayında Ayvalık Kültür Sanat Günleri, ekim ayında Zeytin Hasat Şenliği ve Uluslararası Ayvalık Film Festivali düzenlenir.

Ayvalık’ta Ne Yenir

Ayvalık’ta yeme içme denince akla ilk gelen yer Cunda Adası. Ege mutfağı ile hazırlanmış muhteşem akşam yemeği sofralarında başrolde deniz ürünleri ve zeytinyağlılar var.

Ayvalık Galeri

Ayvalık Şehir Rehberi

Ayvalık Otelleriyle İlgili Son Yorumlar

Cinar Hotel Ayvalik
Cinar Hotel Ayvalik

“Temiz, iyi konum, zengin kahvaltı, güler yüzlü personel....”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Ozen Otel
Ozen Otel

“Konumu çok güzel oda rahat fakat banyo, lavabo vs. Maalesef hiç iç açıcı degildi”

5,0
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Cunda Rota Garden Otel
Cunda Rota Garden Otel

“Tertemiz bir otel, çok ilgili yönetici ve çalışanlar, çok güzel bir kahvaltı, müthiş keyifli bir ortamdı. Herşey için teşekkürler.”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Nilüfer Butik Otel
Nilüfer Butik Otel

“çok konforlu çok beğendim ilginiz için teşekkür ediyorum :)”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Meydan Otel
Meydan Otel

“Otel gerek konum bakımından gerekse fiyat performans bakımından oldukça iyi. özellikle otel personeli yılmaz beyin ilgisi, canayakınl...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Cunda Basel Hotel
Cunda Basel Hotel

“Otel konum itibariyle çok iyiydi denize sıfır bir otel . Deniz manzaralı odada kaldık kızımla 2 gece kaldık ,kendimizi evimizde hiss...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Sukha Cunda Otel
Sukha Cunda Otel

“Personeller ilgili ve işlerine özen gösterdiler çok memnun kaldık”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Stone Hill Otel
Stone Hill Otel

“Temiz bir otel ben çok memnun kaldım..”

6,0 Keyifli
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Cunda Labris Otel
Cunda Labris Otel

“Başta çalışanların ilgisi olmak üzere her anlamda harika ,çok memnun kaldım.”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Zeytinci Olivera Resort Hotel
Zeytinci Olivera Resort Hotel

“Kahvaltı geliştirilebilir”

7,0 İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu

Ayvalık Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 455,20 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Ayvalık Seyahat Yazıları

Ayvalık Sıkça Sorulan Sorular

Ayvalık’taki otellerde hangi olanaklar bulunuyor?

Ayvalık’taki otellerin olanakları, tercih edilen otele ve bütçeye göre değişiklik gösteriyor. Bununla birlikte pek çok otelde deniz manzaralı odalar, restoran ve havuz gibi imkanlar mevcut. Daha lüks otellerde ise spa, sauna veya özel plaj gibi imkanlar bulunabiliyor. 

Ayvalık’ta alışveriş nerede yapılır?

Ayvalık’ın tarihi sokaklarında alışveriş yapabileceğiniz pek çok butik ve mağaza bulunuyor. Bu mağaza ve butiklerde, Ayvalık’a özgü magnetler, anahtarlıklar, biblolar gibi hediyelik eşyalar, organik zeytinyağı ve zeytin gibi yöresel gıda ürünleri satılıyor. Aynı şekilde Ayvalık’a bağlı bir yerleşim olan Cunda Adası’nda da bu tip küçük butik ve mağazalar mevcut. 

Ayvalık’ta neler yapılır?

Ayvalık, yüzmek, güneşlenmek, tekne turlarına katılmak, yürüyüş, balık tutmak ve bisiklet sürmek gibi etkinlikler için fazlasıyla uygun bir yer. Bunların yanı sıra kitesurf ve tüplü dalış (scuba) gibi ekstrem aktiviteler için de ideal bir tatil merkezi.

Ayvalık’ta ne yenir?

Ayvalık, deniz ürünleriyle ünlü bir mutfağa sahip. Özellikle Girit ezmeleri, ahtapot ve balık ürünleri gibi lezzetler oldukça meşhur. Ayvalık tatilinizde, bir balık türü olan Papalina, Lor tatlısı, Sakızlı dondurma, Girit Leblebisi, Koruk Suyu ve Ayvalık tostu gibi lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Otel rezervasyonu ne zaman yapılmalı?

Ayvalık, popüler bir tatil merkezi. Dolayısıyla yaz aylarında otellerin doluluk oranı oldukça yüksek. Son anana kalmamak ve ekonomik bir tatil yapmak için erken rezervasyon önemli. Ayvalık otellerinde erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmak için kış ayları tercih edilmeli.

Ayvalık’ta bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Ayvalık’taki popüler ucuz oteller içerisinde Atesin Konuk Evi, Ayvalık Moda Pansiyon ve Lunaria Guest House bulunuyor.

Ayvalık’ta bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Ayvalık’taki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde D Resort Murat Reis Ayvalık, Ortunç Hotel ve Grand Hotel Temizel bulunuyor.

Ayvalık’ın denizi nasıldır?

Ayvalık’ın en ünlü plajı olan Sarımsaklı Plajı’nın denizi kumluk ve oldukça sığ. Bu nedenle çocuklu aileler için oldukça güvenilir bir plaj. Ayvalık’ın bir diğer plajı olan Badavut Plajı’nda ise durum tam tersi. Bu plajın kumluk denizi bir anda derinleşiyor. Altınova Sahili’nin en güzel olduğu zaman ise sabah saatleri. Denizi sığ olan bu sahilde uygun fiyatlı işletmeler bulmak mümkün.

Ayvalık nerededir?

Marmara Bölgesi’nin sınırlarına dahil olan Balıkesir ilinin Ege Bölgesi’nin sınırlarında bulunan ilçesi olan Ayvalık, kuzeyde Burhaniye ve güneyde Dikili ile komşudur. Tam karşısında Midilli Adası vardır.

Ayvalık’ta gezilecek yerler nerelerdir?

Huzur dolu bir ilçe olan Ayvalık’a gidenlerin görmeyi en çok tercih ettiği yerlerden biri, Cunda Adası’dır. Ayvalık’ta bulunan Taksiyarhis Kilisesi, Ayazma Kilisesi, Saatli Camii ve Cennet Tepesi’ni mutlaka görmelisiniz. Gün batımını ise Ayvalık ve Midilli Adaları’nın manzaralarının ayaklarınızın altına serildiği Şeytan Sofrası’nda izlemelisiniz. Cunda Adası’nda ise Aşıklar Tepesi, Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı, Agios Yannis Kilisesi ve Rahmi Koç Müzesi’ni gezebilirsiniz.