Gyula Otelleri Ara

En uygun Gyula otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Gyula otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Gyula Hakkında

Macaristan’ın en popüler turizm merkezlerinden olan Gyula, ülkenin Romanya sınırına yakın, Büyük Ova’nın güneyinde konumlanıyor. En çok termal banyoları ve Ortaçağ’dan kalma kalesiyle bilinen şehir, 16. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu’na karşı verdiği mücadeleyle de anılıyor. 1566 yılında yapılan ve Macaristan’ın Türkler tarafından işgaliyle sonuçlanan Gyula Savaşı’nda kentin simgesi olan kale düşerken, 1695 yılında Avusturya ve Macaristan kaleyi tekrar inşa etti. Kale günümüzde savaşla ilgili tüm bilgilerin bir sergiyle tanıtıldığı müze olarak gezilebiliyor.

Tarihinin izlerini koruduğu eserler ve anıtlarla hala yaşatan kent 1. Dünya Savaşı’na kadar çok önemli bir bölge başkentiyken, bugün kültür alanında en gelişmiş merkezlerden. Şehrin, eski zamanların Almassy Sarayı’nın yükseldiği bölgesinde kurulmuş 8,5 hektarlık bir doğa koruma alanında bulunan ve Kale Hamamı olarak anılan 19 havuzlu tesisi sağlıklı yaşam merkezi, medikal tedaviler, çocuk su cenneti, köpük ve dalga banyosu olarak hizmet veriyor. Macaristan’ın denize kıyısı olmadığından yaz mevsiminde serinlemek için halk bu bölgeyi seçiyor. Hamamın yanında ise Orta ve Doğu Avrupa’nın sağlam kalmış tek gotik tuğla kalesi bulunuyor. Macaristan’ın en eski şekerlemelerinin üretildiği 1840’lı yıllardan kalma tek katlı şehir evi ve bir sergi merkezi olan Ladikler Evi de şehrin kültürel değerlerinden. Macar milli marşının bestecisi Ferenc Erkel’in doğduğu ev de Gyula’da bulunuyor ve günümüzde müze olarak gezilebiliyor. Gıda işleme tesisleri açısından gelişmiş bir merkez olan kentin sosisleri de dünyaca meşhur ve birçok ülkeye ihraç ediliyor.

Macaristan’ın en huzur veren kentlerinden Gyula’ya havayolunu kullanarak geldiğinizde ineceğiniz en yakın havaalanı sınır komşusu Romanya’daki Arad Uluslararası Havaalanı. 79 kilometre mesafede olan bu havaalanından sonraki ikinci alternatifiniz ise 126 kilometre mesafedeki Macaristan Debrecen Uluslararası Havaalanı. Her iki havaalanından da araç kiralayarak veya taksiyle şehre transfer sağlayabiliyorsunuz.