Kartepe Otelleri Ara

En uygun Kartepe otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Kartepe otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Kartepe Hakkında

Farklı seviyelerde kayak tutkunları için ideal pistleri sayesinde özellikle son yıllarda yıldızı hızla parlayan Kartepe, Kocaeli sınırlarında bulunan bir tatil merkezi. Samanlı Dağları’nın zirvesine yerleşen Kartepe’ye kış aylarında seyahat ettiğinizde bu dönemde tamamen karla kaplanan bölgede son derece eğlenceli dakikalar yaşayabilirsiniz. Bahar ve yaz aylarında ise Kartepe genellikle doğa aşığı gezginler ile kongre gezisi amacıyla burayı tercih eden ziyaretçileri ağırlıyor.  

Kartepe’nin baş döndüren doğasıyla çevrelenen otellerde iş seyahatlerini kolaylaştıran konferans ve toplantı salonu gibi alanlar bulunuyor. Üstelik burada konakladığınız süre boyunca sauna, kapalı havuz, fitness merkezi, hamam, buhar odası, kablosuz internet, masaj, kuaför, kuru temizleme, masa tenisi ve oyun salonu olanaklarından yararlanabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz tesislerden dağ bisikleti kiralayarak bölgenin muhteşem doğasını yakından görme fırsatı bulabileceğinizi anımsatalım. Kartepe tatilinizde otellerden kayak malzemeleri de kiralayabilir hatta bu konuda yeteneklerinizi daha üst seviyeye taşımak için profesyonel eğitmenlerden özel ders alabilirsiniz. 

İstanbul ve Kocaeli kent merkezlerinden kısa sürede ulaşabileceğiniz Kartepe’ye hava yoluyla seyahat ederken İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na düzenlenen uçuşlardan faydalanabilirsiniz. Önceden otelinizle görüşerek servis rezervasyonu yaptırdığınızda ise bu yolculuğu daha da kolay hale getirmeniz mümkün.  

Kartepe otellerinin bazılarında teras ve otopark gibi alanlar mevcut. Böylece hava sıcaklıklarının yükseldiği dönemlerde dilerseniz terasta oturarak dinlenebilir ve aracınıza rahatlıkla park yeri bulabilirsiniz. Üstelik yine bazı tesislerin bahçesinde meyve ağaçları da yer alıyor. Böylece neredeyse tüm sene boyunca taze meyveleri dalından toplayarak tatmanın keyfini yaşayabilirsiniz.  

Kartepe gezinizi keyifli hale getirmek adına yakın çevrede yer alan harika noktaları keşfe çıkmayı ihmal etmeyin. Özellikle insanı adeta aşık eden doğasıyla göz dolduran Sapanca, bu anlamda oldukça sevilen adreslerden. Uzun saatler devam eden keyifli hafta sonu kahvaltılarının gözde rotası Maşukiye ise yakınlarda bulunan hayli ideal bir başka nokta. Sapanca’ya geldiğinizde meşhur gölün çevresinde yürüyebilir, yorulduğunuzda ise manzarayı seyrederek yörenin nefis yemeklerinden bazılarını tadabilirsiniz. Kiremitte pişen alabalık ve güveçte mantarıyla ismini duyuran Maşukiye ise gurme gezginlerden dahi tam puan alacak kadar iddialı. Üstelik Maşukiye veya Sapanca geziniz sabah saatlerine denk geliyorsa, bu kez yöresel tatlarla donatılan serpme kahvaltıyla kendinizi şımartabilirsiniz. 

Kartepe Galeri

Kartepe Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Temmuz Mayıs 309,50 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Kartepe Seyahat Yazıları

Kartepe Sıkça Sorulan Sorular

Kartepe’de bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Kartepe’deki popüler ucuz oteller içerisinde Kartepe Park Hotel, Best İn Deniz 2 ve Rivada Hotel bulunuyor.

Kartepe’de bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Kartepe’deki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Dedeman Kartepe ve The Green Park Kartepe bulunuyor.

Kartepe’de neler yapılır?

Kartepe; kış aylarında kayak, snowboard gibi kış sporlarının, yılın diğer zamanlarında doğa sporlarının gözde merkezidir. Yakın il ve ilçelerde yaşayanların hafta sonu kaçamak noktası da olan Kartepe’de lezzetli bir köy kahvaltısının ardından uzun bir doğa yürüyüşü yapmak da mümkün.

 

Kartepe’nin yolu nasıl?

Kartepe’den kayak merkezine çıkmak yaklaşık 20 dakika sürer. Kış aylarında bile, belediyenin sürekli tuzlama yapması sebebiyle yollar açık olur.

 

Kartepe-İstanbul arası kaç km?

Kartepe-İstanbul arası yaklaşık 100 km’dir, 1 saatte bölgeye varabilirsiniz. Ancak hafta sonları ve iş çıkış saatlerinde bu süre uzayabilir.

 

Kartepe kayak merkezi nerededir?

Kartepe kayak merkezi Maşukiye’ye 15 km, Kartepe’ye 25 km uzaklıkta bulunur. Kocaeli’nden, İstanbul’dan ve civar ilçelerinden kış sezonunda ulaşım kolaydır. İstanbul’dan özellikle hafta sonları turlar da düzenlenmekte.

 

Kartepe’ye ne zaman kar yağar?

Her sene tarihi değişse de çoğunlukla Kasım ayının sonunda Kartepe’ye ilk kar düşmekte. Nisan ayındaysa kar yağışı biter, erime dönemi başlar.

 

Kartepe nasıl bir yerdir?

Kış sezonunda kar yağışıyla bembeyaz bir güzelliğe bürünüp kayak için ideal olan Kartepe, bahar ve yaz aylarında kampçılık, doğa yürüyüşü ve tırmanış gibi doğa sporları için uygun bir yer haline gelir.

 

Kartepe'de kayak sezonu ne zaman başlar, ne zaman biter?

Bölgede kar sezonu Aralık ortası gibi başlayıp Mart ayının sonunda bitmektedir. Kayak sezonu dışındaki aylarda da bölge otelleri konaklama için açıktır.

 

Kartepe'de nerede kalınır?

Yarım pansiyon ve oda kahvaltı servisi alabileceğiniz otellerin bulunduğu Kartepe’de balayı, çocuklu aile, butik gibi konseptlerin arasından size en uygun olanı seçebilirsiniz. Bölgenin zirvesinde hizmet veren tek tesis olan The Green Park Resort Kartepe’de kalabileceğiniz gibi Maşukiye veya Kartepe merkezde bulunan konaklama yerlerini de tercih edebilirsiniz.