Gülnar Otelleri Ara

En uygun Gülnar otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Gülnar otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Gülnar Hakkında

Mersin il merkezinden yaklaşık 150 km mesafedeki Gülnar, yemyeşil doğası ve tabii güzellikleri ile henüz yeni yeni keşfedilmeye başlayan bir Türkmen yaylası. Gülnar seyahatine başlangıç için harika bir durak olan ve ilçe merkezinden 10 km uzaklıkta bulunan Kırshu (Meydancık Kalesi), Emirhacı Köyü sınırları içerisinde yer alıyor. 750 metre uzunluğundaki kalenin tepesine çıkarak Gülnar’ı panoramik bir şekilde seyretme fırsatı bulabilirsiniz. İnşa tarihi Milattan Önce 6. yüzyıla kadar uzanan ve Karialılar tarafından yaptırılan Meydancık Kalesi’nin anıtsal giriş kapısını mutlaka görmenizi öneriyoruz. Mersin’in diğer denize yakın ilçelerine göre çok daha ekonomik olan Gülnar’da apart otel, butik otel, pansiyon vb. geniş yelpazede konaklama alternatifleri bulunuyor. Gülnar ilçesindeki Zeyne kasabasında yer alan Zeyne Türbesi’nin de özellikle yöre halkı tarafından yoğun ilgi gördüğünü söylemek mümkün. Esasında bir külliyenin parçası olan, ancak günümüze sadece türbenin ulaşabildiği bu bölgeyi gezdikten sonra yönünüzü ilçe merkezindeki Şeyh Ömer Köyü’neki Şeyh Ömer Türbesi’ne çevirebilirsiniz.

Mersin il merkezinden 2,5-3 saatlik sürüş mesafesinde bulunan Gülnar, batısında Bozyazı ve Anamur, güneybatısında Aydıncık, kuzeyinde Karaman ve Mut, güneyinde Akdeniz ve doğusunda ise Silifke ile sınırlarını paylaşıyor. Toros Dağları’nın eteklerinde, yaz-kış Akdeniz’in olağanüstü manzaralarını sunan Gülar ilçesi yaz ayları normalden daha kalabalık olduğu için konaklayacağınız oteli önceden kararlaştırmanızda fayda var. Kış aylarında sezonun daha sakin geçtiği Gülnar ilçesini dilerseniz bahar aylarında da ziyaret edebilirsiniz. Üzüm bağları ile ününü tüm Türkiye’ye duyuran Gülnar’ın ziyaretçiler tarafından en çok ilgi gören yerlerin başında ise Erikli Çayı geliyor. Adı Farsçada “narçiçeği” anlamına gelen Gülnar, Hititler tarafından Milattan Önce 7. yüzyılda garnizon olarak kurulmuş. Yıllar boyunca Roma, Bizans ve Osmanlı gibi pek çok medeniyetin hakimiyetinde olan Gülnar’da geçmişe ışık tutan çok sayıda tarihi yapı ve antik kalıntı var.

Gülnar ilçesine bağlı Zeyne Mahallesi’nde yer alan ve halk arasında “Saklı Cennet” olarak bilinen kanyona giderek Toros Dağları’ndan Göksu Irmağı’na dökülen çayın nefes kesen manzarası eşliğinde bol acılı arapaşı başta olmak üzere Mersin mutfağına özgü diğer lezzetleri tadabilirsiniz. Ankara-Anamur yolu üzerinden kolaylıkla ulaşabileceğiniz Gülnar, Aydıncık ilçesine 35 km mesafede bulunuyor. Gülnar otelleri arasında öne çıkan pansiyon ve butik otellere ek olarak daha uygun fiyatlı konaklama hizmeti veren öğretmenevi ve konukevlerini de değerlendirebilirsiniz.  Her hafta kurulan Cuma Pazarı’ndan taze sebze ve meyve, yöreye özgü el işi ürünler satın alabilirsiniz. Yaklaşık 1170 kilometrekarelik bir alanı kaplayan Gülnar’da Akdeniz ikliminin etkileri görüldüğü için yaz ayları sıcak ve kurak iken kış ayları ise ılık ve yağışlı geçiyor.

Gülnar'da Nerede Kalınır?

Gülnar Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Kasım Mayıs 630,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.